When the kids are around...

Sunday, March 20, 2016

IMG_6815
IMG_6816
IMG_6835
IMG_6849
IMG_6866
IMG_6869
IMG_6874
IMG_6877
IMG_6880
IMG_6890-tile
IMG_6892
IMG_6900-tile
IMG_6916
IMG_6921
IMG_6937
IMG_6943
IMG_6996
IMG_7004
IMG_7022-tile
IMG_7028
IMG_7030

rumah dah sunyi balik. T__T

5 comments:

faiz y. said...

cemana nak dapat gmbr cerah mcm ni eh kalau amik gmbr kt tmpt kurg cahaya? ada cara nak edit tak? and edit guna apa selalunya? buat tutorial sikit please. tq

syakey said...

kalau indoor boleh naikkan iso tinggi contoh iso 3200. tapi keburukan akan dapat noise image. tapi depends jugak pada jenis camera sebab ada camera yang sensornya lebih bagus walaupn iso tinggi, noise dia tak banyak.

shoot dalam medium raw sangat membantu untuk editing. contoh jika gambar gelap, boleh dicerahkan tanpa sebarang details hilang.

bila editing, nak naikkan exposure, tkda masalah bila guna raw. kalaun jpeg mmg jahanam gambar.

faiz y. said...

ohh so semua ni shoot dalam medium raw la eh? Haha. No wonder selama ni klau edit gmbr confirm buruk sbb shoot jpeg terus.
mcm gmbr kahwin yg sllu photographer2 up kt insta tu medium raw la kan? oh okay2. Tq tq :DD

syakey said...

taktaulah diorang shoot raw ke tak tapi kalau memang betul-betul photog, mesti dia guna raw.

aminaim said...

hg guna lens apa ni?