Ipoh, Perak, Malaysia

Apa yang best di IPOH?

Wednesday, August 26, 2015

Ipoh, Perak
hallo gaiss! tajuk ciss, marah orang ipoh. :3 yeah lama tak update blog. nakkkkkkk sangat update sebab belambak stok gambar tapi satusatu settle kerja dulu, baru boleh ya dong?

so post kali ini, mostly adalah gambar untuk test drive baby baru! ahhhhh finally! hehe. it's totally different lah with menu dan setting pada camera tapi well i am quite satisfied (sapa tak satisfied weh, koyak poket dah ni, mau tak cantik, ranap harapan :3)

early august hari tu kitaorang ada buat mini trip, dan lebih kepada reunion trip lah. last dulu zaman jahiliah tahun 2008 lepas SPM. so, kali ni memang tanpa sebarang perancangan sangat pun, yang penting bonding time dan MAKAN! ;))

jadinya, apa yang best di Ipoh? food hunters mesti suka. tapi kedai banyak kedai chineese yang melayu pun makan jugak. terasa kepelbagaian kaum ya di sini. Antara tempat yang kitaorang pergi, New Hollywood Restaurant, area sekeping Kong Heng, town Ipoh, Restauran Nasi Vaggeyy, Thumbs Cafe Ipoh (pergi sebab reastauran hipsturr tapi tak makan situ, minum sahaja sebab feed back kata takdalah sedap mana), dinner dekat restoran belakang new hollywood. Disebabkan banyak sangat makan mee/keow teow so esoknya kami mencari nasi lauk melayu :'D dan petang lepak di Old Town White Coffe Grand. :))

Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak
Ipoh, Perak

okeyy until then! ;)

8 comments:

Myra Azraff said...

dah dekat 3 kali beli es kepal dedekat plan B tu, tak pernah sampai habis. besor sangat XD

Myra Azraff said...

btw cantik sangat semua gambar ! always adore ur pictures :*

Myra Azraff said...

thumbs cafe memang tak sedap. nasi goreng tawar ahahahaa

sara j said...

syakey, satu tempat tak pi nasi ganja! hihi

wani ezryl * said...

cantik and crispnya gambar! xD

Umar Kadir said...

Baby baru lense apa ni? Nice!!!

Myra Anne said...

cantik sangat pic2 ni! hehehe..

jangan lupa visit blog kita tau!
http://myraanneba.blogspot.my/

HaFizaH aYu said...

Dear cantiknya gmbr..blh share guna camera & editing apa?