top 10 favourite Japan through Iphone photos!

Wednesday, December 18, 2013

salam people! hari ni nak bebel pasal trip pergi Japan tempoh hari. masa cuti, mood edit gambar cantik-cantik ni memang takkan pernah ada -,- bila busy ada kerje baru lah tergedik-gedik nak hadap Lightroom kan >.<


pergi sana for 2 weeks sebenarnya kekonon visit abang kesayangan lah so kira macam abang bawak adik kesayangan berjalan-jalan kat tempat beliau lah. muehehe. rugi lah dah 6 years duduk sana sekarang baru nak pergi?!! mahaii lah weiii. kaya takpalah :3

so here are my TOP TEN FAVOURITE PHOTOS from Iphone. i mention Iphone sebabnya kalau dslr, can't be top ten aje lah. mungkin top 100. :D

JapanThroughIphone 103
#1 this is my very-the-favourite okey! entah kenapa maybe sebab jiwa i memang jiwa bangunan. haha. it's look very-the-vintage and top up pulak tone ala-ala vsco ni memang bertambah menawan! well, i must said that japan have a lot of fascinating shops. the conception, the colour, everything lah. comel je! :D

JapanThroughIphone 008
#2 this is where i spend my first day in Japan! hee. abang kata orang pergi USS, hampa mai USJ. rare tak rare lah. haaa rare lah sangat. refer to my previous post for more photos! ;)) Universal Studio Japan

JapanThroughIphone 045
#3 ahha! stayed at abgwee's place for 5days so we frequently went shopping for groceries and that keropok sangat sedap! mohon tapau bawak balik malaysia march nanti okeyy?! :D

JapanThroughIphone 053
#4 besides cooking (jimat cermat amalan mulia), kitaorang makan jugak lah some of japanese food yang abgwee familiar with. and err, makanan diorang sangat boring. entah, bila makan macam boring jer. hahaha

JapanThroughIphone 022
#5 tanah sangat terhad so rumah pun comel-comel aje. ni rumah paksu. kitaorang stay sini masa kat osaka. tu pasal penjimatan kos berganda okeyy! ;))

JapanThroughIphone 068
#6 this is abgwee's first visit to Nagoya Castle. so we both sangat excited! (dua-dua suka historical places teehee) before, semua tempat dia dah pernah pergi termasuk lah USJ tu, masa teman dah kali ke-3 dah pergi tapi siapa mampu resist permintaan adik kesayangan kan? HAHA. such an amazing place dapat tengok castle zaman dedulu. boleh masuk tau! 1000yen rasanya tiket dia. :3

JapanThroughIphone 110
#7 ini kenalah favourite sebab muka sendiri! hahaha. somewhere in tokyo :3

JapanThroughIphone 066
#8 semua junk food packaging sangat comel. rasa nak beli semua T__T ni pun beli sebab comel. and sebab jepun sangat sinonim dengan doremon. onyonyo ;D

JapanThroughIphone 113
#9 ini. adalah. syurga. malangnya. yang. kita. minat. semua. mahal. nak. mati. haha (tapi ada yang murah lawa-lawa-lawaaaa)

JapanThroughIphone 001
#10 okeyy. i nak bagitahu ni. harap semua tak jeles. flights from Penang to Kuala Lumpur to Kansai. return ticket. PERGI DAN BALIK. total price RM187 for Malaysia Airlines. haaaaaa. pengsan tak pengsan? memang hari itu dalam sejarah entah macam mana ticket boleh murah tak include surcharges. dan mungkin takkan ada dah harga macam ni. iSadddd. (terus masuk dalam favourite photo HAHA)

bercadang untuk menghapdet belog ni dengan gambar kat jepun dslr version which is consist of Osaka, Nagoya and Tokyo (harajuku akihabara shinjuku shibuya dan segala jenis shin hahaha) nama pun not so purrfect picture. ada gambar baru lah berhapdet :D okeyy. take care semua. :D

12 comments:

Wahida Samsuddin said...

Syakey awak edit pakai filter apa dalam Lightroom?

nurdani said...

peratus jeles makin meningkat setiap kali scroll down. harap maklum. hehe.

cantik2 la gambarnya. lagi2 yang first pic tu.

gila murah harga tiket! ini tidak adil.hahaha

syakey said...

wahida. kita guna campur-campur dan edit ikut kesesuaian exposure gambar tu. dan kita add photoshop action ala-ala vsco dekat photoshop pulak ;))

syakey said...

kak nurdani. teehee jangan lah macam tu ni semua edit belakaaaa je ;))

itu lahhh. bangunan itu sendiri dah lawa sangattt nangis tengok *over haha

kena rajin tengok tiket murah ke tak. ada rezki, dapatlah ;D

djhafiz iz said...

Ya Allah homaiiiii dah sampai ke jepon ko syakey???? adoi sumpah jeles sbb dok berangan je lah nk p jepun T_____T

gambaq2 smua stailo gila arrr ! hehe

djhafiz iz said...

eh alamak sori.TERkomen guna acc djhafiz pulak dah.

sy sbnrnye anamizu (diary-kecilku) tskkk tskkk *skali lg sedih =P

May Nisa Farouk said...

Nice Photos.. Photo editing sgt cantik,

Alia said...

Imho, Japan is one of the most interesting places in the world. Sbb bila pergi sana, rasa mcm semua benda comel. Tengok rumah kecik pun comel. Eh, have you tried their public phones? Sgt comel okay!!

Faarihin said...

wah.. cantik! cantik!

iphone punya pic cantik jugak eh.

upload lagi syakey. nak tengok lagi. =)

serius. tiket murah camtu? perghh.. seronok kut. kalo nak beli skang memang lagi mahal la..

Anonymous said...

RM187? Gila tak jeles. lain kali dapat tiket murah share2 la skali. huhu jepunnnnnnnn ~~~


-cik chopu-

btw i dh folo instag syakey :)

Farah said...

Cantiknya semua gambar. Suka tengok! :D

Teringin pergi Jepun. One fine day, Insya Allah :)

nuratika aziz said...

oh maii.bestnya dah dapat merasa jalan-jalan dekat negara orang.jeles tau.huhu ^^
takpa,doakan saya pun dapat pergi Jepun okey? Amin :)
blogwalking here.feel free to visit my blog : http://bynuratikaaziz.blogspot.com/2013/12/pengalaman-duduk-hostel-cara-menyambut.html
thanks sis :)