long hiatus!

Sunday, October 27, 2013

IMG_0327
haa. sekali hapdet, tempek muka sendiri. :D assalam people! officially i am a bachelor's degree holder! tengok muka pun tau dah, happy kalah kena pinang orang ;D

well, i have a lot of blog post to share withchuu tapi sekarang wasn't a good time. been busy with sorting out the life. two months left for 2013. banyak upside down lahh yet we still manage to make it till now, isn't it?

"feel the strength in the fact that Allah knows we are strong enough to manage a few minor bumps in the road"

tak nama kehidupan lah kalau takda ujian. kata kita milik Allah kan? so we are qualified enought to be tested by HIM. so, pejam mata and redah sajalaaaa. ahaha. ok, that wasn't a good advice somehow life is so simple. but it doesn't mean its easy. yang stressful and serabut bagai tu sebab kita lupa nak letak sepenuh kebergantungan kita tu pada Allah. ye dak?

whatever it is, dari awal tahun, with some consequences and circumstances, vacation, facing those final year project, hempas pulas hadap menyiapkan report, le VIVA, facing final exams as final year student, facing more circumstances with family matter, graduate, traveling, acceptance, rejection, broken heart, happiness, new baby in collection, jadi bibik for a month, fasting month, babysit, postgraduate stuff and a lot more coming through. all the memories will be cherish, forever.

ayat macam nak 2013 dah ending aje kan? -,-

naahhh. bukak blog mesti lah rindu banyak benda. ok, dah meleret. moga umur panjang nanti hapdet lagi. take care people!

12 comments:

Mek Onie said...

tahniah sayang :)

nami said...

stand on ur feet. catch the sky with ur own hand.

be a strong girl :)

Siti Hajar said...

congratulations dear :)

tak sabar rasanya nk graddd~

UMIE SUE said...

tahniah dik.rindu pualk kat blog adik

Dr Singa said...

tahniah yang..


selamat menempuh alam baru

farhana said...

wahh congrats dear. akhirnya da pgg degree =)

Myra Abdullah said...

congrats =)

Laila Mahfol said...

Congrat syakey. Bestnya dah degree :D

Faarihin said...

mau tak rindu.

Tahniah syakey! Alhamdulillah grad sudah.

Ehem jadi PG student plak ke?

Wahhh.. jeles ni.. >__<

Lea IsNawi said...

tahniah awop :)

Anonymous said...

congrats syakey ! lama gila tak komen2 sini. -cikchopu- (if u still remember ;p malas nk sign in. ngee)

syakey said...

alhamdulillah terima kasih semua. :))

cik chopu, mestilah ingat mana pernah lupa ahaha!! lama tak melawat blog weii.

sis faarihin, insyaAllah on my way untuk jadi PG student. hee. doa2 kan :))