sepetang bersama mereka.

Friday, March 01, 2013

IMG_KP (10)
ada beberapa perkara yang perlu diHIGHLIGHTkan dalam menjadi fotografer juga berkawan dengan fotografer.
  • pertama, gambar diri sendiri atau gambar orang ambilkan takkan pernah memuaskan hati dan perasaan. sila redha dan pasrah.
  • kedua, jangan duduk berdekatan dengan fotografer jika anda nak muka anda menempek sekali dengan rakan taulan. kalau boleh, take distance. takpa, mesra ikut jauh pun jadilah.
  • ketiga, usually fotografer suka candid moment, jangan nak senyum gedik macam rosmah (gambar dibawah) bila ambil gambar. amaran keras. -,- haha
  • keempat, sudah menjadi wajibalghunnah untuk muka para sahabat fotografer menghiasi blog si fotografer. sebarang ketidak relaan. mohon dm dekat twitter. takda twitter, pesbuk pun boleh. kbai.
IMG_KP (1)
IMG_KP (2)
IMG_KP (4)
IMG_KP (3)
IMG_KP (5)
IMG_KP (6)
IMG_KP (7)
IMG_KP (9)
IMG_KP (11)
agak-agak boleh teka kan rosmah yang mana? nama dan jantina mungkin tidak selari. HAHA. harap maklum.

actually kitaorang baru balik kenduri dari ex-classmate masa form5 punya wedding. husband and wife both were from the same class. comel sangat depa!! insyaAllah sampai syurga. :))
IMG_0638IMG_0643 

ps: yay!! masih mengekalkan gambar yang warna bright and vibrant but still, masih ada ala-ala vsco sikit. :3

15 comments:

azalia hjsalleh said...

rasanya kami tau mne dia rosmah....!!!

syakey said...

hehehe. tau eh? rosmah nama glemer sekarang :P

onie said...

wahhhhhhhhhh.....kemah keming :D

Yousof said...

Tak cuup jeles tengok gambar² cantik ni dekat fb, aku sambung tengok dekat sini *sengih gaya romah ;D

tudung meghelik tu mahal hehe


kanvasputih21 said...

slalu mmg mcm tu, org yg pgang kamera ni suka tngkp gmbr candid..

owh, rosmah, happynya dpt pandang kamera, haha..

nami said...

lawa

nurdani said...

gambar cantik2. saya ada sorang kawan ni. photographer. pernah bagi amaran kat dia, jangan saja2 ambil gambar saya dan post dekat mana2 laman sosial.hehehe. nasib baik dia memahami

hazirahahmadrazi said...

nice picture :D

Umar Kadir said...

lawa2 gambar! nice!

Juno said...

kau pakai kamera apa ni weh. Gambar cantik. segala jerawat panau boleh nampak.

laskar pelangi said...

tak pernah gambar syakey tak ok.sentiasa menawan mata.semua perfect! :)

eh eh! ayuuuuu gitu senyum macam tu.heheeeee~

syakey said...

juno. tu pasal aku tak reti main photoshop kasik muka diorang flawless. -,- ahaha. aku guna 550D. dengan prime lens. (y)

Ammar Hashim said...

Tak aci gambaq aku makin lama makin sikit kt sini hmmmphhh XD

syakey said...

sapa suh blajaq jauh sangatttt! ahaha.

takpa. nanti aku buat album hang sajaa -__-" ahaha

Alia Laila said...

Semua benda yang akak highlight-kan tu benar belaka. Hekhek :3