percutian separa sedar diri

Saturday, March 23, 2013

panorama CH
spectacular view subhanaAllah! Allah has created the universe beautifully, even He has plan everything for us beautifully, and He gifted us a lot of glorious things such as wealth, healthy, happiness, intellectuality ability, etc, yet we never appreciate it. 

"And He gives you all that you ask for. But if you count the favors of Allah, never will you be able to number them. Verily, man is given up to injustice and ingratitude." 
[Qur'an 14:34]

O'Allah, let us be the one who always grateful to You, always. ♥

actually, i wrote something merapu but i end up writing something beneficial, at least. so that it's not really a not-worth-it entry. so here we go! last weekend, went to cameron highland which hampir separa tak sedar diri, two weeks in a row asyik berjalan! last two weeks was kota bharu and now cameron diaz pulakss. -,-

abah cakap kalau kami tak ikut, tak meriah. oleh itu, menjadi satu keharusan untuk ikut bercuti samaa! hihihi *gelak tersipu malu*

CH-1
tuan puteri huii. skirt tu boleh la tolong jadi penyapu ladang teh. siap dengan kasut tumit haa. selamat tak main gegolek kat sini -,-
CH-2
awwwww. abang G! eceywahh. dia sibuk ambil gambar la ni, macam kami dahh :P
CH-3
aiskelim+stawbely!! strawberry ada belah bawah. tak nampak :D
CH-4
CH-5
memandangkan masih single. buat masa ni, ni lah buat hati kami. tengok lah dua tiga tahun kot ada rezki boleh tuka buh gambaq orang lain. -,- HAHA
CH-6
CH-7
CH-8
CH-9
CH-10
CH-11
CH-12
tettttttt. feeling bebunga cinta. pon boleyy. abgwee yang tangkap ni. terer dah la ni. kalau dak, muka hilang ke mana, kaki ja nampak -,-
IMG_8207
sekian sahaja laporan separa percutian dari saya. mohon sila kembali ke pangkal jalan. sedar diri bahawasanya buku sedang melambai. *lambai-lambai balik* -,-

have a great weekend people! stay positve, stay productive! ;))

19 comments:

nami said...

Alhamdulillah..
Cantik..

onie said...

ya ampun,smartnya gambar kau syakeyyyyyyyyyyyy :D

Lynn Fauzi said...

fuhhh menangis kita tengok gambar awak... strawberry tuu, DOF dia thumbs up!!

very nice.. :)

Amanina said...

subhanallah cantiknya..lama tak p cameron

wani ezryl * said...

wahh jln2 selalu! ^^ i love the birds photo!

Lelaki Cerdas said...

ni rasa nak pergi cameron ni. cantik pulak tempatnya.

-farehakamal- said...

cantiknyaaaaa. subhanallah :)

azalia hjsalleh said...

bestnya dpt gi Cameron..
kita x penah lg jejak kaki ke sne

syakey said...

alhamdulillah! jom ramai-ramai jenjalan tengok tempat cantik2. mesia ponn boleyy ^^

si robot comel said...

Lamanya tak pi cameron. oh rindu.
Hi rindu syakey juga, hiks

nurdani said...

cantiknya gambar!!!!!!!!!!
sepanjang hidup ni tak pernah jejak lagi ke sana.sobsssss.

ingat nak honeymoon kat situ.hehe

iKhRam said...

pic superb
dulu ada kenangan terindah kat cameron.. hahaha

aman je kan kat sana.. hehehe

si ngokngek said...

"duatiqa tahun buh gambaq orang len" amboii kihkihkih

Alia Laila said...

Masuk blog ni lepastu asyik scroll down tekan older post tengok semua entry sampai habih !
Gambaq semua lawa sangatt. Bokeh terpaling lawa haha :D

Ash Give said...

Kannnn...finally nampak jugak entry drpd ch drpd syakira..haha.. as a usual poc always owesome.. best nak berjalan jalan hehe

Byw; instag aku 'ashgive' try la search

fathiahRAIHANA said...

speechless.









cantiknya gambaq *,*

Faarihin Talip said...

ok.. gambar-gambar anda lulus untuk ditatap...

huiii..seronoknya pi jenjalan!!

ni dah lama tak update.. jenjalan lagi ke? hehehe.. ;D

Ash Give said...

singgah sini nak tengok gambar yang cantikkkks..

Gadis Gingsul said...

salam dear...aikk comelnya semua gambar heheh..sepertinya kita sama suka photografi..btw cam mana saya boleh belajar ngan awak eh..nak banyak belajar pasal shoot" nee,, klu ada twitter jumpa sana @arfa_khannazy :')