amazing Pantai Kerachut!

Monday, December 17, 2012

assalamualaikum. and weehuu! yeah I have mentioned before that I'm going to Pantai Kerachut for the very first time ayy? dengan geng group photog USM. everyone is so nice and wonderful. hence, my weekend was splendid! alhamdulillah. the weather just nice! I'm happy kid!

oh. taknak cakap banyak. im going to show you almost 30pieces of photos. tu pun sebab baik hati taknak orang menderita tunggu gamba loading so yah i had combined it especially vertical photos. pastikan internet berkuasa kuda api untuk mendapat tahap kepuasan yang berapi. errr
IMG_6223-1
IMG_6168-horz
IMG_6176
IMG_6200-1
IMG_6216-1
IMG_6220
IMG_6221
IMG_6227-horz
IMG_6286-1
IMG_6254-1
IMG_6297-1-horz
IMG_6301
IMG_6252-1-horz
IMG_6317
IMG_6352-horz
IMG_6411-1
IMG_6425
IMG_6428
IMG_6429
IMG_6445-horz
IMG_6491
IMG_6507-horz
IMG_6537
IMG_6551-horz
IMG_6434-horz
taktau nak kata apa. memang best lah aktiviti macam ni. nak nak kaki hiking macam aku. satu, boleh tengok and overwhelmed by those amazing things Allah has created. the vastness of the sea, the greenness of the jungle, the little creatures of nature, etc. subhanallah.  dua, boleh ambil gambar banyakbanyakbanyak. tiga, boleh hilang lemak sebanyak 10kilos. keempat, aktiviti yang berjam-jam tapi konfem tak sunburn. me likeyy! okeyy, siapa yang rasa macam nak jadi bakal hasben, mohon bawak jenjalan macam ni lah nohh. ehh.

kbaii :))

38 comments:

Laila Mahfol said...

totally amazing :)keep it up. hihi.

syakey said...

hehe! alhamdulillah! ;)

Nurhanis Zamshah said...

syioookk uuuuuuuu kak syakey. best la ada group photogggg :D

syakey said...

hihi. opkosss! yes, group photog ni lahh tempat2 nak asah bakat haa ;)

NadyaBubble said...

Macam mana akak edit ni ? Cantik gila gambar ! *jealous*

syakey said...

dengan bantuan lightroom photoshop and phtoscape. heee ;D

cik chopu said...

thumbs up for le photos yang awesome ! jealous untuk kesekian kalinya.

iiima ❥ said...

bestnyee. gmbr cntik2 pulak tuh gerammm~~

CekbOlat-bOlat said...

super cantik weii . jeless bak hangg

Amanina said...

Betoi2 cantik..memang tak penah p pon pantai nie.

onie said...

lazat berkrim betul gambar kau syak....

iKhRam said...

dulu kalau kat maktab..
setahuns ekali mesti la ada program kat sini..

memang tebraik..

[farah alias] said...

eh. student USM? wow~ i love usm. tapi saya kat usm kampus kesihatan. bukan student. staf to be :)

Dhia Johary said...

totally awesome!! ruginye tak pegi,.. :(

Lyaa Suriany said...

tiap kali msk blog ni.
jth ht dngn gmbr.
angle cantik
gmbr trg..
u r talenteddd

nitnot said...

cantik gila. jeles much!

syakey said...

mas: hihiks! makaseh ;)

iima: ;))

cekbolat-bolat: jgn jelly2 ehh :D

amanina: kena pegi lah! jgn duduk penang saja. hihi

onie: ahha. mmg extra creamy okeyy :P

ikhram: bestnyaa mcm tu!

farah alias: ohh, tahniah! weehee

dhia: haa, kenapa tak join. lain kali ada lagi no worries ;)

lyaa: alhamdulillah thankyou. ;)

nitnot: aaaaaaaaa >.<

Lynn Fauzi said...

tolongggg... lynn dah kena racun 1.4 syakey.. ahhh! takmau dah 1.8.. hehe..

syakey said...

hehe. lynn! tapi kami tengok 1.4 dgn 1.8 mcm tak banyak beza ponn :(

Anonymous said...

waos.. ade repeat gambar seorang jejaka ni.. ehem2 ke? :) btw,, cantek pantai kerachut!

syakey said...

anon: waos! pantai kerachut mmg waos! ahha. takda benda tak cantik dalam dunia ni, semua Allah cipta cantik-cantik belaka ;) tu bukan ehem2. tu tumpang masuk camera ja. :)

Nia Ridzwan said...

syoknya!

gambaq super lawa. some of them looks like UmarMita punya style. hewww

syakey said...

nia! haha. style tang mana srupa pon taktauu lah. >.<

Hafizin Jamil said...

nasib baik internet laju sikit dari siput..kah3

Ikram said...

lawa bju tshirt hitam tu..:)..alhamdulillah lengan bju deen licious tu dah nampak mcm singkat..petunjuk bdn dh membesar SIKIT.. :)

a t h i r a h said...

ok..sgt jelly!! nak bokeh2 jugakkkk!

p/s : cantik as usuaaaal.both photos n the photog <3

syakey said...

ikram: ahha. baju kelab fotog kitaorang tu. ;)

ummu: ummu!! weii syiok kalau ada hang ni. konfem berjam-jam hang lepak dalam hutan ni amek gambar. hahaha! alhamdulillah makaseh hihi ;D

Ash Give said...

cantiksssss...

wey.. bebaru ni aku lalu kat depan USM pineng..tak nampak pun kau kat sana hahaha

nak gi bukit bendera, tp tak jadi naik sbb orng mcm semut, ramai sngt..

cik nana said...

gambar semua sangat cantikkkkkk okay !

syakey said...

makaseh alhamdulillah hee ;)

syakey said...

abu, kau ingat aku pengawal pintu usm ke hape kau lalu aje boleh nampak aku weii hahaha. bukit bendera ramai? alaaa, tkpa tak rugi tak naik bukit bendera. yg penting kau pegi makan je kt penang ni. haha

-farehakamal- said...

shakeyyyyyy, cantinya gambar gambar ni! sewiusssssss cantik!

fify amran said...

nice pictures :) btw, lens apa eh ni?

afiqah shafify amran said...

nice pictures :) btw, guna lens apa eh?

fathiahRAIHANA said...

cantik :) rindu tempat ni, lama sangat tak jejak.

Hanie Dew said...

sukenye dia hiking.aku? nahh..aku hikinh depan drama korea boleh la..lembik aku ni..hahaa..

Anonymous said...

edit pakai apa ni? cantekk

ihzns said...

blh thu x syakey pkai preset apa ni?