main masak-masak 2.0

Wednesday, November 28, 2012

IMG_5696
hari tu aku rasa tajuk agak @#@^^&% jadi aku terus hide post. almaklum lah, hilang kecomelanss yang ada *muka blushing gedik versi whatsapp* haa, sebagai wanita berkerjaya uolss kena lah tahu memasak. ini tidak, siang ikan pun taktahu failed la weii. eh, macam kata kat diri sniri je. hihi

okeyy, sekarang musim cecutis aje mesti main masak-masak. orang kata, pengerat kasih sayang tahu. :))
IMG_5571
IMG_5607
IMG_5664
keow teow kungfu fuh fuhh fuhhh
IMG_5701
first try egg tart yang agak indah khabar dari rupa okeyy. sedap hoii,rupa aje tak brapa comelss tapi kena mintak resipi kat omar lepas ni. pasaipa hg lagi terer masak egg tart dari kami. ini tidak adil! hihi
IMG_5737
style mau boleh nak peluk cium belon sabun kah? -,-

sekarang membe aku sangat memahami. depa semua pilih menu yang lawa masuk camera. mau boleh kaler tu kasik naik. kalau dak,tikmiauu masak. haha

rindu lahaii. kbai.

30 comments:

cik nana said...

wah wah wah ni hebatttt ni. seronok betul dia memasak..

Anisa Hang Tuah said...

ojyeahh..pandai masak nih..dah pass..so anda boleh kawen yay!

bobiedanbad said...

Rajinnya :)

laskar pelangi said...

alolololo rajinnya dia masak masak:)
gambar supercantik!tak pernah tak cantik, cantik selalu. suka suka:)

iiima ❥ said...

kek carrot kan? yang tuh nmpk sedap :D

Lyaa Suriany said...

sonok nya main masak masak. tp kalau ada partner baru bestt

syakey said...

cik nana: memasak mmg best. bila ramai-ramai la. bila sorg, takde hati pon nak masak. haha

anisa: yay! lulusssssss! >.<

bobiedanbad: buatbuat rajin :D

laskar pelangi: hihi. ^^

iiima: yes, carrot cake! sedap wooo :D

lyaa: haa, tahu tkpe. masak sensorg mmg tobat tak masak. haha

kura said...

nak masak pun kena pilih menu lawa ke tidak? amboi. haha

Miss Zahirah said...

carrot cake tu nmpk nyum2 laa...

najwairina said...

wah seronoknyaaa dia memasak :)

syakey said...

kura: haha. tu teknik rahsia alam fotografi haha

miss zahirah: mmg nyum2. bukan sekadar nampak >.<

najwa: alhamdulillah best ;)

hassy chan said...

hehe.. bole plak nk kne plih menu lawa msuk gmbe je.. yg pentg sedap.. heee

si robot comel said...

nak egg tart,nak nak. pls pls :p

ekabukanmakcikkau. said...

sedapnyewwwwwww. kau nampak tak tu, sedap kemain sampai kuar bahasa rempit hahhaha. nape x ajak sekali men masak masak. majuk ah

onie said...

wahhhhh!meleleh air liur onie :D

~hiDupkUsaTU~ said...

comel-comel =)

~hiDupkUsaTU~ said...

comel-comel =)

~hiDupkUsaTU~ said...

comel-comel =)

CekbOlat-bOlat said...

kecantikkan gambar mengghairahkan pembaca nak makan . hewhew .

Iffah Afeefah said...

sume gamba gedabak melambatkan progress internet heeee

Ash Give said...

kamera punya pasal mesti masak yg makanan yg kaler kasik naik hahahahaha

iKhRam said...

wow.. dah lama x mkn kuey teow kung fu..

jom jugak la main masak2..
dah lma x buat..

merapu said...

cantik la gambar, suka btl, huhu

Nurzam Faiz said...

tu yang buat peace tu muka macam tasha manshahar sikit. heheh

duitduitduit said...

tasya manshahar nyaaaa wakakkakakka

Lynn Fauzi said...

awak buat kita tergugat syakey.. betapa lynn rindu nak main masak2 lagi tunggu habis semester baru nak start..


GEMUKituMENARIK said...

syakey to kek apa ?

(:

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

masak masak masak... OE pandai sikit je masak... ^^

syakey said...

gemuk itu menarik: carrot cake. sedap!! ;)

lynn: hehe, haaa lynn orang pro. takpelah. takpayah tunggu time untuk main2 masak pun tkpa :))

cik chopu said...

haha peluk cium belon sabun pun bolehhhh