a visit

Monday, November 19, 2012

img3
Allah Al-Mussawir, the shaper of beauty, the greatest artist there will ever be. (:

oh last friday, i paid a visit to my sister's office and masyaAllah, the view always amazed me!
img2
img4
yes, i always excited on little things and i am very much excited to see my picture on her board! weehee, lovelovelove *big-grin*
img5
i got bored and went around and found this. interesting and gotta finish reading it!
img1
Y U so small???

okeyy. holiday is over - back to work. phewwww~

18 comments:

nami said...

hiks :P
SMALL tu utk G yg makin G!

Liyaa Mf said...

Org pandai amek gambar & ada camera mahal ni, amek gambar apa2 pun cantek. Err buku tu ajar pasal how to manage tyme ke? Just teka :D

syakey said...

nami: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz -,-

liya: hiks. yeah, hampir tepat. tp bukan time management. dia pasal kita sendiri. ^^

laskar pelangi said...

gambar syakey bila xcun ntah.semua cun kemain. suka tgk:)
woooo air milo tu kejab je habis kalau minum kan.untuk bebudak punya =D

CekbOlat-bOlat said...

pehh gamboo milo tu mmg cntekk gilakk .

jijai. said...

nak tanya, akak pakai camera jenis apa dan lens jenis apa? cantik sangat gambarnya :')

syakey said...

jijai: hee. akak pakai canon 550D. untuk gamba ni, guna kitlens je, seblom ni 50mm :)

jijai. said...

oh, gambar akak cantik sangat. nak tanya, camera berapa harga? boleh tanya tak 50mm tu berapa price dia. cari internet tak jumpa lah. and kitlens tu macam mana ya? *banyaknya soalan. ahahahahaha*

syakey said...

oh, camera ni dah 2tahun. so, the price sure will be different. price semasa tak tahu lah pulak utk 550D ni.

oh, kitlens adalah lens 18-55mm. slalunya beli body, skali dapat kitlens.

and 50mm tu ada banyak. 50mm f/1.8 50mm f/1.4 and 50mm f/1.2 (jenama canon)
price f/1.8 tak salah akak dh naik hrga, rm400. kalau akak, akak pakai f/1.4 and expensive sikit. 1k above :)

tgh surveyy nak beli camera ke dik? gambar its depends. if pakai dslr, tp tak reti guna (macam pakai auto mode) mmg sama aje la hasil dengan pakai compact. sng ckp, bnyk benda boleh blajar dgn dslr ni :)

jijai. said...

kahkah. gila cantik gambar ni guna 18-55mm je. ingat yang 18-135mm punya. pakai dslr tu dah tahu sebab selalu guna. cuma nak tahu lebih lanjut je :) gambar akak cantik-cantik blako. kiranya akak guna yang 50mm f/1.4 lah ni ye? hihi

syakey said...

sebenarnya. kitlens tu lah the best lens. nk membokeh boleh, nk landscape boleh, nak street-ing boleh hape pon boleh. dah la sharp.

yes most of them, guna 50mm. thank you for the compliment. ;)

Ain Dzaya said...

gambar real macam de depan mata je situasi...ohsemm

Ain Dzaya said...

gambar real macam de depan mata je situasi...ohsemm

iKhRam said...

gambar langit yg cantik.. apatah langit yg kemerah-merahan..

setiap gambar tidak pernah mengecewakan.

syakirah izwanie said...

Cantiknya gambaaaar. Milo kotak skrg memang kecik pun. Tak puas minum >.<

syakirah izwanie said...

Cantiknya gambaaaar. Milo kotak skrg memang kecik pun. Tak puas minum >.<

Iffah Afeefah said...

okey cantik

Ash Give said...

U station


soal gambar..mcm biasa...lulululu :P