DIY : picture frame

Sunday, October 14, 2012

pestime buat entry DIY. tee hee. so kanak kanak sekalian, hari ni kta akan buat picture frame atau lebih di kenali sebagai gambar gantung-gantung :D *ada gaya macam kakak mesra alam tak? :D*
antara bahanbahan yang diguna pakai. okeyy tetibe tema wrna bendera perlis pulakk eh. semangatt :D
okeyy. flip kertas tu. nak resize pon bolehh bagi kecik sikit. lepastu draw a square in the middle. (:
next, potong tengah tu and glue kt skeliling,except satu part supaya kta boleh nk masuk kan gmba dlm pocket frame ni ^^
finally, tadaaaaaa. macam tetawu aje muka sniri shining terlebih bg org xnampak XD
nak comelss, klip warna warni bolehh diguna pakaiii. 

okeyy. slamat mencuba u olllssss!!! ;D

29 comments:

si robot comel said...

comel betul ni,hihihi.

laskar pelangi said...

superdupercomel~~~:)
kreatifffffffffffffff!
hihi~
nak megi goreng satu..hik3

syakey said...

robot comelsss: boleh lah try hihi ^^

laskar pelangi: megi grg siappp!!! hahaha.

GEMUKituMENARIK said...

cantik (:

CekbOlat-bOlat said...

wah cntik . nak tryyy !

wawa abdullah said...

Cantik + kreatifnye..wawa boleh try jgk ni..huhu

syakey said...

hihi. laiii ramai ramai buat ;D

azalia hjsalleh said...

mekacih sifu.. ni dh bg idea kita nk diy masa kenduri kahwin abg kita nanti =)

nurdani said...

yeay...kakak mesra alam tunjuk ajar. terima kasih.hehe

zila manaf said...

semarttttiessss

BENA said...

KLIP WARNA WARNI TU SHAKEY BELI MANE EKKKK ? HEEE

aimie amalina said...

hahahahha
kenapa la syomel sgt aihhh :p

syakey said...

hihi sis mimi. paling penting. main kaler. baru bolehh comelss ;D

syakey said...

lya: good! msti comel nnti ;)

dani: alahhh simple cmni je. tk kreatiff mcm org tu kannn :P

zila: weehuu ^^

bena: bli dekat S n J gft shop :)

Lea Isnawi said...

simple but nice je :)

Dr Singa said...

sambar2 saya semuaaaaaa bertapa dalam external hard disc..

inche hlovate said...

ala kakak..kalo sya gntung2 mcm ni nnti mesti mami sya cabut..mami sya tak suka tgok bnda gntung2:(
comel je kalo bleh gntung2 gmbr cm ni kan

Ash Give said...

ok mmg semua nampak cantik..

syakirah izwanie said...

Wahhh, cantiknyaa xD

Anonymous said...

I really appreciate your post and you explain each and every point very well.Thanks for sharing this information.And I'll love to read your next post too.

Azza Azman said...

masih jeles tahap gaban dgn kamu punya hasilan gambar... cantik!! padahal point utama entry ni pasal DIY

misluvcoklat said...

wahh,,comelnyaaa!!!!
kreatif inovatif & seangkatan dgn nya. heheh .

shada wentz said...

ahhhh gambo superb gilaaaa!! ;D

nitnot said...

creatif nyaa! nak tiru nak tiru haha

lawa gambau awok ;)

anamizu kaito said...

fuiyoh ! fuiyoh ! gila comeyyy !
nak kena buat gak nanti nih! rawrr =P

yana said...

nice tutorial. should do it one day. thanks :)

Yousof said...

Comel habis! Serius tak jeles sikit, tapi jeles banyak! heheh

Allya Syahirah Riff said...

gantung2 gini mmg suka gak. teehee. comel :)

syakey said...

yousof: hahaha. weh, org laki pon minat ke buat benda gini?? @_@ konpius i. haha

allya: teehee. best2, buat lahh sng je ;)

yana: my pleasure ;)

anamizu: hahahaha. buat cepat!