usm versi lomo ;D

Thursday, September 27, 2012

alhamdulillah i finally managed to develop a few rolls of le film!! dah berzaman okeyy. even ada saki baki gamba BBQ hr tu lg -,- ahha! bersiap sedia lahh sebab mmg belog akan dilimpahi dengan gambar² lomo. harap maklum. ;D
slepas mengalami kekecewaan duka dan lara gara² kes guna lomo for raya yang agak tak memberangsangkan menyebabkan my first week as a final year degree student (insyaAllah) di temani oleh kamera lomo tercinta. so, day one to five boleh lah nk setia msuk minggu kedua i bz okeyy ke hulu ke hilir trus tercampak lomo pegi entah ke mana -,-

muka first day. terasa macam berhalusinasi *sbb muka nmpk kurus -,- haha* keperluan zahir. err
(left) in between two buildings. (rigth) sunrise near masjid usm
bangunan bagaikan apartmen tu antara desasiswa yang ada. duduk situ kalau musim hujan, kalah genting hignlands okeyy. kabus penuh menebal menyebabkan kadar tdo adalah sgt tinggi XD
sekian. berzaman jugak kata nk cta pasal lomo -,-

24 comments:

si robot comel said...

aku pernah duduk kat desasiswa tu, kalau dr bawah nak naik atas,perghh penat weh. Tapi best.

aku dulu duduk kat desasiswa saujana, hehe.

part paling best,time ramadhan. Teringat pula nasi kerabu pakcik yg famous tu,ada lagi ke?

eh asal panjang sgt ni? :O

Nia Ridzwan said...

ni semua guna x-pro eh akak?

syakey said...

alamak. bab bab nasik kerabu ni aku tak tahu sbb aku tak makan nasik kerabu haaa :|

haa duduk saujana mmg pfttttt boleh kurus ahh. mencabar kekuatan otot betul. haha

biasalah, pnjg sbb lomo lahh tu XD lekas wehh suruh ayah kau bawak g develp gmba! ;D

syakey said...

nia: yesssss. film negative color tk sempat habis ;)

nami said...

amboi..
update suda

Saffa said...

Few rolls? *roll eyes*

Ada jugak analog cam. Baru habiskan one roll. Ada satu roll lagi. Huhu.

nurdani said...

hasilnya macam biasa lah, cantik! hehe.

Yousof said...

Dapat setia lima hari tu kira dah ok la tu..

Suka gambar no. 2 dari atas. err ;P

Hihi suka gambar 1 - 9 la, cantik² belaka.

cik chopu said...

seronok jugak berlomo-ing. nampak gaya nak kena beli seketul. tapi mengenangkan kocek yg kemarau, alahai.

syakey said...

sis saffa: yes! develop 3rolss of 35mm film and 1roll of 120mm film ;) sis rajin iphoneography mmg lah nak habiskan bnyk roll susah :D

nurdani: lomo mmg cantik!! ;)

yousof: haha,amboihamboih. apa lg, jom la main lomo jugak XD

cik chopu: mintak lahh ayah kau belanja mas. uws tak mahal, rm100 aje tp hasil superb best! ;D

Dr Singa said...

nengok entri ni baru teringat ada lens Lomo yang tak pernah lagi guna!!

haissshh

azalia hjsalleh said...

geramnyaaaaaa tgk gambar2 nie

hanabunga said...

Cantik gila semua gambars!!ni yg kita snap,lepas tu terus keluar kat kamera tu kan? nice! :)

btw,kak syakey duduk kolej yg dlm usm ka yg antara bgunan mcm parlimen tu?cantikkkk yg bgunan antara bgunan parlimen tu. baru lg kan? :)

syakey said...

dr singa: apa lagi, gunakan secepat yg mungkin. huhu

lya: grrrrrr gitu ya? :P

hanabunga: bukan, tu camera instax tak pun polaroid. ni camera filem. mcm dlu2. tp org panggil toy camera. sbb dia plastik :D

bgunan parlimen?? ala, yg mana ni. konpiussss @_@ akak duduk yang dekat "genting highlans" tu lahh hihi

merapu said...

gambar pokok tu seram, hee

syakey said...

macam hantu mayang mengurai. haha

Tulus Sweet said...

keperluan zahir. hahaha!

si ngokngek said...

gambar dekat kolam renang takda ke..haha
lomo nie sekali tgk mcm gambar-2 kat tumblr.ohsem!

anamizu kaito said...

wahhhh USM!! terkenang dedolu ! hehe
aku dulu sem 1 dok bakti.. sem 2 sbb renovate bakti, kami kena dok saujana M04 perhhh gila kena kerabat bukit tetiap hari! pstu sipbek sem 3 pth balik dok bakti smpai habeh.. legaaa ha =P

lawanya hang weyhh ! hehe
*sipbek aku pompuan, kalo
aku LELAKI, aku ngorat dah =P


3 tahun aku dok USM, tak habeh
pon lagi aku round penang...
sedeyhhhh :(

err nti nk repeat arr p sana.hehe

cimöt said...

ok fine! mmg gamba lu smart!

fathiahRAIHANA said...

ahad ni orang ada program kat usm ^_^

syakey said...

kalau terserempak tegurrrr okeyyyy ^^

Ash Give said...

lawa la gambar.. tak terkata apa dah

Azza Azman said...

ohh...belajar kat USM ye skrang...