aktiviti selepas traweh :D

Thursday, August 09, 2012

macam biasalah. melayan anak sedara ni sonok jugak. memandangkan dah takde adik nak menumpahkan kasih sayang aku yang terlebih-lebih ni kannnn.

since yaya keje bising ciksu ciksu nak bunga api ciksu bunga api sratus kali ajak aku pegi pasar wakaf che yeh lepas traweh untuk cari bunga api. so sepetang seramadhan, balik dari parkson, singgah la kejap belikan. 

selamat ada diorang, kalau idak takde la aku nak ambil gamba bunga-bunga api ni. nak kata balik kampung nanti, dah takde zaman main mercun. semua spupu sepapat dah beso beso. ini lah takdir yaaa bila jadi penyambung keturunan secara last menet.

yaya gigih tulis nama dia sendiri. tapi hape kebende aku tak faham -__-
trying so hard untuk tulis ciksu jadi ciksi?
slalu regret bila tinggalkan benda. tak sempat nak sumbat tripod dalam beg. -__- oh oh oh. hari ni dah 10 ramdhan yang terakhir. yosshh. sekejap aje kannnn. :( tak sempat buat apa dah habis ramadhan. 11juzuk lagi lets go we goooo. dengan adanya bebudak ni memang mencabar nak konsentret. sikit sikit ciksu jom ini ciksu jom itu. pening kepala. @_@

22 comments:

Cik Puan Rara said...

hehehehe best nya main bunga api.

Yousof said...

Tak cantik dan tak jeles pun!





Hehe ok itu tak benar. Maksud sebenar adalah sebaliknya! ;P

Setakat ni anak buah aku tak mintak bunga api lagi tapi ada sorang yang kecik tanya "mana mercun?" hoho aku sendiri tak main..

azalia hjsalleh said...

chantik bentuk love depa buat

cik violet said...

comeynye gamba :)

syakey said...

cik violet: hee ;)

syakey said...

ank buah xkenal lg kot bunga api itu yg dia tak mintak. haha,tp amboih trus tny mercun, itu extreme tuuu. hehe

Hans said...

tak sabar nak curi bunga api anak buah
hehehehe

syakey said...

hans: err, ni ank buah yg tak sabar main ke atau diri itu sendiri XD

si robot comel said...

ciksu jadi ciksi okay apa,hehe

kalau aku rumah pun camni gak weh,semua duk serbu aku,hikhik.

oh kau kampar rupanya,area mana?

nami said...

sweet!

yuyueyuliana said...

hye ciksu ! kita pun ciksu jugak ! hehe . lepas ni , mesti mcm ni, ciksu, jum la buat kueh . last2 yang buat ciksu sorang je . haha .

syakey said...

nami: well :P

yuyu: haaaaaaaaa. sama sangat sangat. diorang suruh masak kek itu kek ini. lepas tu memang dekat dapo sensorang. takde nak nolong nya. hahah

NadyaBubble said...

Kak syakey, app kita kt fb. Nak tanya sikit pasal camera lah ;)

onie said...

hensem siot gambar kau syakey !

cik chopu said...

seronoknya ~~ nak jugak balik kg jumpa sepupu sepapat yg kecik2 tu haaaaa

anamizu kaito said...

eeee aku suka sgguh la cuci mata kat blog hg ni.. gambar semua perhh !
eeeeeeee! ciksu nak mercun!! hehe

iMah said...

penah jugak main mcm ni.. susah betul nk dapat tulis cantik2

haslinda said...

jadi la jugak diorang menconteng tulis nama. kalau anak2 buah saya, tulis nama, memang tak paham apa. hihi.. :)

syakey said...

haslinda: haa tahu tkpe. entah hape kebende diorang tulis ntah mmg xkan faham. hahaha

imah: mmg susah. kena prektis banyak2. lagi satu, dia bunga api, susah meleret leret.

anamizu: mercun? jangan kak oiii. dangerous main mercun. bunga api takpe :P

syakey said...

cik chopu: utp tak cuti lagi kerr??

onie: heee. makaseh la wehhh ;)

nadyabubble: sorry lambat approvee. mmg slalu mcm tu :( btw,done,dah approved dah :)

Mya said...

weeeeee bunga api!!! bestnya! :D

Ash Give said...

cantek gambar.. aku pun malam tadi baru beli bunga api.. nak main malam ni dgn anak buah aku kekekeh