semoga Allah permudah

Thursday, July 12, 2012

banyak benda yang di rancang. tapi belum tentu ia berjalan seperti yang dirancang. namun, jika ia dirancang dengan rapi dan disusuli dengan sepenuh kebergantungan pada Yang Maha Mengetahui pasti segalanya dipermudahkan. jika ada kesukaran, bukan kerana Allah itu berlaku zalim pada hambaNya cuma itu adalah proses untuk meningkatkan lagi sejauh mana hambaNya ini sabar dan sejauh mana sebenarnya hambaNya ni hendak untuk terus berdoa, daan bertawakal padaNya. (:

#i'm back!! bakal spam gambaq lerr jawabnya. cuma ada kekangan waktu sekarang ni. kena menggunakan intipati waktu sebaiknya. (:

15 comments:

Anisa Hang Tuah said...

kak nis always love ur photo

(=

syakey said...

trima kasih kak nis! (:

syafiqakarim said...

mampu merancang.
nak tentukan-mungkin tidak.

hey.mahu gambarrrrr.
jaga diri syakey.mohon semua baik2 saja

Laila Mahfol said...

akhirnya, syakey update jgk blog. dah lama tunggu ni. hehe.

tak sabar nak tunggu post seterusnya :) gambar juga.

syakey said...

syafiqa: itu lahh. Allah saja Maha berkuasa dengan penentuan Dia. so kta ni kena lah trima.

thankyou wehh! kau pon sama (:

laila: heeeeee. tq menunggu. ahha. segan la macam ni. tp mmg entri akan ada gamba la. wajib ;)

ABU said...

pesanan yg sangt bagus kpda para pembaca...:)

Ain SSB said...

YAY! Tak sabar nak tengok more of your beautiful pics! :)

wani ezryl * said...

lawanyaaa gambar!! xD ai suka gambar pokok2!! hihi

azalia hjsalleh said...

mesti dh start cuti kn?
enjoy your holiday dear =)
mcm x sabaq nak tunggu akhir bulan ni kan? hikhik

farhana said...

thanks for those words syakey. syukur =)

atyn nayn said...

aminn. insyaALLAH. kita hanya mmpu bsabar n tros bdoa.
kite amek ikhtibar dgn ayat kakak ni :)

syakey said...

lya: i know why. its our birthday kan. hikhikhik. thankyou lya ;)

atyn: insyaAllah. (:

farhana: sama-sama. alhamdulillah (:

sis wani: pokok hijau dgn langit biru mmg cimbination yg paling bst ;)

ain: hee. malu lah mcm ni :D

abu: harapnyaaa :)

Hanamiko Sakura said...

amin~ semoga segala urusan kita dipermudahkan :D

syakey said...

insyaAllah aminn. (:

Yousof said...

Aminnn Ya Rabbal A'lamin.. Dia tau apa yang terbaik untuk kita walaupun kita rasa benda tu pahit..


Cantik buangat gambarnya! ;D