so far entah week hape -__-

Wednesday, June 06, 2012

assalamualaikum people and hello june! fuh fuhh fuhhh. its june already. then july and yeah ramadhan! 

so how was everyone?? :D i have been hiatus for a week! i can't even believe myself tak berblogging a week and half. serious, rasa tak lalu nak post gamba and even tak lalu nak makan memang terkejut berat dah macam berat lepas kluar matrik. err. yay for that :D

alhamdulillah alhamdulillah and alhamdulillah, yahh finally after saat-saat genting iaitu minggu terakhir semester 4 berlalu, dan berkampung dekat lab selama 3 hari T__T baru lah sempat nak welcoming study week setelah segala benda di submitkan isnin lalu (semalam). and here i am, pariss bebeh! (its actually perlis. pls dont get confused. rakyat jelata indera kayangan ja panggil paris ;D) 

merapu much?? so layan gamba ahh. sorry, cakap aje tak lalu makan tapi gambar makanan banyak. i can't figure it out why. hihihi. :P
m&m and donuts. nyumnyum

as usual. weekend. breakfast with sisters
sisters! amor. ♥♥♥
bangkok tomyam and ikan bakar. alhamdulillah.
musim-musim puasa ni ketagih air manis. so new addiction is ice lemon tea dari lipton. nikmat.
as usual. hiking tidak dapat dipisahkan dari jiwa dan raga even though kerje belambak. beriadah itu perlu okeyy. jangan kasik can lemak lemak bertapak walau sekelumit. haha. ayat apakah? -__-
dah lama gilessss tak minum nescafe.
traditional way of making apom lenggang.
kuih serabai forever love la ni.
okey. ini je source pembelajaran aku selama semester 4 ni. err, macam gerun ja, sikit sangat. nak jawab apa dalam exam nanti T__T
mee mamak forever love jugak ni :D and femes ames acik bagi. 300grams. memang puas lerr. tq acik. slalu beli macam-macam. terharu :')
finally. usm ♥ tapi tak berapa nak love sangat la

okeyy. slamat study week and all the best for final exams u'ollsss ;D

31 comments:

Syariniey Amran said...

Gud luck syakey
blaja gajin2,hehehe

syafiqakarim said...

hg skng asek makan je kan
haha


xsabar nak posa wehhhhhh

onie said...

mahai gila kan famous amos ni,hahahaha





syakeeeyyyy duk mana lani? jom la jumpa

syakey said...

thankyou sis sya! hikhik ;)

syafiqa karim: tahu takpa. kes balas dendam kot ni. haha

onie: takda ah mahaii gila wehh. tapi bila nak beli pk dua tiga kali jugak. ;D

lerr. aku tau la hg dok cuti kan wehh. nak jmpa gena. study week ni T__T

onie said...

muahahahaha! t ada masa insyaAllah aku fly penang,haha

syakey said...

roger aku! aku kasik blanja makan free. kihkihkih :D

si robot comel said...

m&m ni feveret weh, aku baru je mkn apam lenggang ritu weh.sedapnyaaaa

melle amir said...

macam biasa, loving all the picturesss

aimie amalina said...

heeeeee..ni boh gambo lumsum hasil dr x update eh?
hahahahaha

yg jco tu cm comei..
tap rase lagi comei kan
hehehehe..

wish u oll d best..
stdy2 dan keep enjoying it :)

azalia hjsalleh said...

saya x mintak lebih.. saya cuma nak rasa sikit ikan bakaq tu je..

kuih serabai kalau mkn dgn serawa.. perghhhh marvelous sgt!

zazaw said...

selamat bercinta dengan final syakirah

Hanamiko Sakura said...

hiking and eating is my favorite.. hihi

Laila Mahfol said...

Goodluck syakey :)

Nanti habis je exam, ambik gambar byk2 lpas tu post dkt blog tau.

I don't like but I love your artwork <3

syakey said...

robot comel: kannnn. sedap, lembut dan lemak manis gitu :D

sapa tak suka m&m mmg pelikss. hihi

melle: thankyou ;)

sis mimi: haaa, tau takpa. itu yg entah gmba last week ke this week ke. campurcampur.

thanyou sis! insyaAllah, akan berusaha ;)

syakey said...

lya: sotong goreng tepung taknak rasa? :P

haaaa,sedap jugak tu!! perghh

zazaww: trimakasih zazawww. insyaAllah akan setia bersama final T__T

hanamiko: haaa, sama la kitewww ;P

laila: thankyou! insyaAllah cuti ni akan memperbanyakkan aktiviti ambik gamba ;D

Yousof said...

Yay for this entry! ;D


Serius rindu nak riadah² keluarkan peluh, kuatkan otot dan cergaskan badan ni.. hehe

kuih serabai tu manis rasanya eh?

iKhRam said...

hidup tanpa makanan.. tentu sukar bg anda kan..?

tak pe..
semua orang perlu hidup..

dan saya
kalau lapar..
memang satu keje pun tak boleh nak buat..
dan dgn makan
tenaga boleh diproducekan..

syakey said...

yousof: haha. yay!

kuih tu tak manis. tapi bila cicah dengan kuah warna coklat tu jadi manis. kuah tu berasaskan kelapa dengan kaya kot.

sabar okeyy. tunggu lututmu tu sembuh dulu. haa lepastu nak hape pon bolehh ;)

wani ezryl * said...

seminggu xberblog haruslah kitorg rindu!! hihi. oh btw sy pun xberapa nk love sgt dgn univ.. HAHA. every week asyik nak balik rumah je :DD nasib baik dekat.

wani ezryl * said...

seminggu xberblog haruslah kitorg rindu!! hihi. oh btw sy pun xberapa nk love sgt dgn univ.. HAHA. every week asyik nak balik rumah je :DD nasib baik dekat.

farhana said...

yeay rse happy sbb ramadhan tak lama lagi menjelma :)

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

gambar!!! yeay.. u r back.. ehh sister.. cuba cek email..

NadyaBubble said...

Kenapa banyak sangat makanan & minuman ni ? *pengsan*

merapu said...

betul-betul suka makan kamo ni, sama lah kita, huhu

syakey said...

sis wani: hihi. awww terharu ah cenggini XD

yahhh, tahu takpe. hikhikhik. mmg rajin balik juggekkk. :D

farhana: yeah yayyay!! ;)

nazrul: yeahh, akan direply secepat mungkin okeyyy ;)

nadya: *tampar tampar pipi* sedar dah ke belum dr pengsan ni??? :P

merapu: sapa tak suka makan kannnnnnnnnnnn :D

keli menari said...

Yes ! Ramadhan bakal menjelma ! Hantu makanan pon menyinga !

ABU said...

amboi gambar.. jeles tengok..

apam lenggang?.. apesal aku tak pernah rasa.. ni makanan orng negeri mana, pineng.. emm nak try la..

syakey said...

keli: fuhhh ayat. hahaha. :P

abu: apom lenggang tu aku tak sure la makanan org mana. penang kot. sbb mcm sejak azali je kedai aunty ni bukak kt situ and sejak azali jugak aku makan. huhu

fakhri khairi said...

terliur lagi. dem

fakhri khairi said...

kuih serabai dgn apom lengong ni camne? tak pernah dengar pon

anamizu kaito said...

kuih serabai cicah dgn pengat durian! perhhhhh!!!!! mengidam tetiba! rawrrrr~





luv,
cik ana