macaroons

Saturday, June 30, 2012

i am sure enough that people know what is macaroons. it's kind of trend terkini dalam industri makanan/baking. so ini beli aje ye. nak aku baking? jangan harap lahh. HAHA. so this is my very first time rasa macaroons ni and err, bila telan sebijik dalam hati tidak lah berbaloii dengan harganya. lebih baik dari telan 5bijik ni, boleh dah nak pegi makan somewhere else yang sedap dan mengenyangkan (did i spell it right?) so,as a conclusion, syiok syiok ambik gambar bolehh la. :D

okeyy spam gamba je. taknak banyak cakap. *zip mulut*
oh yaa, alhamdulillah selesai tahun dua. tahun tiga/akhir menanti. bedebaq aihh. oh so happy holiday to me. i am on my wayyy making a list things to do for this 2 months holiday. hoping for something good to happens. ♥

25 comments:

Lynn Fauzi said...

warna dia cantik. kena dengan blog! hehe.

syakey said...

hehe. matching pulak :D

try ah buat macaroons pulak. lynn kan rajin baking ;)

ezne ezureen rashid said...

nih pasai apa nampak sedap sangat nih.. aumm!!

Lynn Fauzi said...

hehe. serious suka tgk gambar macarons ni.. eee geramnye.. hehe..

tu lah, ade jugak pasang niat nak mencuba.. nantilah nak try buat.. :) hehe

syakey said...

ezne: sabaq nanti aku bawak bg hangggggg :D

syafiqakarim said...

kau tahu,
aku makan sekali.manisssssssss
trs tak beli.tp comel kan.hihi


spt biasa,gambar sgt cantik

kura said...

dapnyeeeeee!

eh. tak ada intern ke?

syakey said...

beli sebab comel. haha.

mmg manisss. tak best pun. makan cupcakes lagi best.

kura: ada. tapi kos kitaorang tak wajib. so, emm memandangkan bulan posa. taknaklah ber-intern intern ni. penat. HAHA

Laila Mahfol said...

Colour dia cantik tapi rasa dia biasa-biasa je kan?

syakey said...

laila: ha'ah. comel aje. tapi rasa tak secomel luarannya. *kecewa* :D

azalia hjsalleh said...

lamanya cuti !
mesti mcm2 benda nk buatkan =))
lya penah mkn sekali je mocoron..
sgtlah x sdp sbb x pandai beli kot..

izt said...

macaroons ni comey tengok ja lebih!! hehe. tapi kaler dia memang cute la!

syazwani said...

manis gilaaaaaaa. boleh sakit gigi macam ni

kura said...

itu bukan lata kijang kat oerak tu la sakey. itu lata kijang kat nogori sembilan. hekhek

oo. ada eh kos yg tak wajib intern? haa. baru tahuu.. ok ok. hehehh

Umie Naziera said...

so yummeyh ;p

onie said...

manissssssssssssssssssssssss ,haha

anamizu kaito said...

pnh oder gak aritu macaron nih..
manehh plak rasa dia..tapi best =P






Luv.
cik ana

anamizu kaito said...

macaroons ! penah gak order online ritu sebab terlioq punya pasai dok tgk gambaq.. order 28bijik = RM50 skali postage.. pulun mkn dgn kwn bedua.sorang 14bijik. baru puas hati! hehe





Luv,
cik ana

inche hlovate said...

nasib aku pose hari ni

Yousof said...

Ok nampak gaya macam rasanya tak secomel rupanya je..

Cuti 60 hari! Serius best kalau jadual disusun dengan baik..

farhana said...

x penah merasa macaron ni. sedap ke? ada mcm chipsmore tak? huhu

ain dzaya said...

ain teringin nak makan benda nie...tp tak pernah dapat..sadiskan ..sobs..

ABU said...

ini la kue yg betul2 aku nak rsa tu.. smapai ke hari ni aku tak dpt rasa lagi.. manis sgt kan..

keli menari said...

Nak makan ni ! Sila belanja :)

Hanie Dew said...

sampai skrg aku tak penah rasa lagi mende ni.nampak menarik tp dan sgt manis.

happy holiday.ko mesti ada hiking dlm to do list cuti dua bulan tu kan.