home is where the heart is

Friday, June 22, 2012


macam biasa. kesenian kaki menjejak bumi ;D

dah kata dah, rumah takdak bunga lawa -__- ni dekat luar rumah waiting for abah while cam-whoring :D

ammar kata, ni hang sya awat dok pakai baju kurung ni. aku cakap baek-baek sket naaa. aku p dengar syarahan profesor ulung dekat dewan kapitol tadi dh ayah aku ajaq p. eh tapi memang i like berbaju kurung lagilagi kurung cotton ;)

hari tu tringin kann??? haaaaa hambik hambik!

kek omaq

pestime omaq takmau masuk gmbar! luruh jantung kot tekezut. kalau tak muka dia ja pnoh dalam camera aku -__- seblah tu ammar. status single. trima kasih. eh single ke ammar? ke hang tak cta kat aku :D

kek ammaq. biasalah. makan dulu baru ambik. :D
alhamdulillah. dapat makan sedap sedap. bukan selalu takpa kan? (bukan slalu pakai duit sniri. slalu pakai duit kak-kak. kuikuikui) (: 

its feels good to meet old friends or to be specific best friends since high school. and heard that they are waiting for their interview results for continuing their studies. pray hard for them. hoping to see you guys berjaya dunia juga akhirat. if u guys not selected, insyaAllah mesti ada rezeki untuk belajar dekat tempat lain okey. :')

oh. maryam is back in "paris" tomorrow!! kena study dulu ni nak p dating dengan maryam pula. (:

25 comments:

Anisa Hang Tuah said...

Hmm

dari dulu akan ckp benda yg sama

I love you photo baby!

Hanamiko Sakura said...

ohh~ sodapnya.. rasa lapaq la pulak.. hehe nak sikit kak syakey ;p

onie said...

amboi kauuuuuuu, single eh ammar? ehem :)

syakey said...

sis nisa: terima kasih banyakbanyakbanyak. hehe. camera yang buat gamba macam ni ;)

hanamiko: voleh voleh. tapiii ambik dari gmbaq ja la ye? sebab yg realiti dah masuk perut :P

onie: hahahaha. nak aku adjust? omar pon single. kahkahkah

si robot comel said...

bikin cheq lapaq ja.

gua pun suka baju kurung cotton. sep sikit!

syakey said...

robot comel: lapaq? kat segar amat takdak secret recipe? lekas pegi haha :P kannnn. cotton mmg kegemaran ramaiii :)

Laila Mahfol said...

dari kenyang terus jadi lapar ini. erghhh. *cari makanan* haha.

onie said...

kau agen cari jodoh eh,boleh boleh -..-"

kura said...

secret recipeeee. dapppnyee!

syakey said...

laila: hihih :P

onie: biasalah. tolong membe ah weh. haha. org kata kalau jodoh dgn org kenai2 ni baguih jugak sbb tauu hati budi mcm mana :P

kura: sedapppp!

ABU said...

lama tak makan SR..

ya la kan asyik kena puji pic lawa..wek!! :P

wani ezryl * said...

kan. hidup kurung cotton yg cuteness!! ^^

syafiqakarim said...

lapar.rindu semua.dan gambar lawa.

kahkah

Anonymous said...

edit gambaq pkai apa?

chemay said...

gambar2 cantikk!
pakai camera apa dear?
:)

p/s : bila na belanje chemay sikret resipi pulak? :P

Nur Aischa said...

kak syakey, gambar semua lawa lawaaaaa <3<3 and pakai baju kurung, nampak comel dan manis ;)

azalia hjsalleh said...

dh lama x lepak dgn kwn2 since dh keje part time ni.. alahai rindunya!!

syakey said...

abu: apa lagi, program makan sr pulak la wehh. skrg bukan main makan sana sini :P

sis wani: yeahhh! :D

syafiqa: macam2 ada? haha :P

chemay: pengguna canon 550D (: thankyou! (:

nak blanja? tunggu dh keje ye. haha :P

lya: patot la tgk mcm lya bizi2 ja. keje partime woahh. rajin2. hihi!

ambil cuti, and ajak diorg kluar ;)

nami said...

tak habes2 kuar ngn laki ja..
buang tabiat tu..

Lynn Fauzi said...

gambaq yg no 4 tu comel ngat aih..
cantik berbaju kurung.. hehe :D

si ngokngek said...

untunglar depa makan hat sedap-2 belaka..
*telan air liuq..lama kot tak melantak kek secret recipe

Rtp Farra Arisha said...

kek secret recipe memang enak, lagi-lagi Chocolate Indulgence cake. kalau menu lainnya di secret recipe, Arisha kurang suka. hiks

Yousof said...

Kesenian kaki menjejak bumi, kalau dah nama terer gambar kaki pun menjadi.. ;P

Duri pokok tu macam tanduk! Allah Maha Besar

Kalau kau suka pakai baju kurung, aku mewakili lelaki akan kata "suka tengok perempuan berbaju kurung" hehe

Aminnn, semoga kalian bahagia dunia akhirat..

syakey said...

lynn: heee. segan lah mcm ni ;D

ngokngek: sila sila melantak yaa :P

farra: yep, mmg sedap. and cheese cake dia pun :)

yousof: hihi. nak ambik gmba kaki ni yg pentingnya kasut and elemen elemen sekeliling kaki tu :P

kannn! perasan jugak tu mcm tanduk.

ahha. agak dah. mmg lelaki prefer pompuan berbaju kurung. lebih ayu gitu (kecuali aku) hahah :D

aminnn insyaAllah (:

merapu said...

best nya makanan tu, you're so talented dear. huhu