bila nak jadi lomographer tegar ni?

Tuesday, June 19, 2012

ini adalah satu persoalan ye. setelah melihat hasil gambar lomo-lomo tersayang, memang keterujaan la nak ambik gambar lagi. tapi dia macam ikut musim tau. sat bekepit dengan kissy. sat bekepit dengan sassy (tudiaaaaa nama tetibe kluaq. hahah) sat bekepit dengan diana darling or baby fat lens aku tu. haha. okeyy kissy tu dslr tersayang, since nama dia canon kiss X4 and sassy tu henpongg habis canggih aku samsung galaxy so jadi sassy. okey jugak kan? kuikuikui. dah ah, malas ah, aku pantang update entri keje nak tulis banyak aje. -___-


hantu kaklimah naik kereta??

beriadah bersama stok-stok anak sedara yg ada. yang muka tua tua tu bukan anak sedara aku ye. haha. tu kak and pembantu rumah dia.

awww, masa semester 3. rinduuu

actually nak pegi tdo. tadi menjamu mata tengok filem apa nak shopping for this coming holiday and this coming raya! sebelum beli filem kena usha gambar hasil filem tu. memang dasar tak sedar diri nak exam khamis ni hoiii p tdoq esok blajaq. okeyy. assalamualaikum semua (:

#insyaAllah cuti ni aku bebel pasal lomo okeyy? (err buat macam ada orang kisah lomo ke hape zzz :D) more lomo pictures boleh klik dekat label lomography bawah ni ye. :D

satu lagi! macam nak beli fisheyeeeeeeeeeee! gambaq cool gila! haihh haihh nafsu nafsu -__-

28 comments:

Anisa Hang Tuah said...

picture awesome!

syakey said...

thankyou!! ;)

si robot comel said...

weh fisheye baby tu cun gak,comel weh,aku pun dah aim lama kot fish eye, diana pun tak dpt lagi,sobs

kura said...

wah. i like lomooo. seriesly :0

azalia hjsalleh said...

awak ni mmg ada bakat utk amik gambar
x kiralah canon kiss x4 atau lomo sekalipun..

onie said...

aku kata dahhhh,gambaq ang semua comeiiiii ...nak sewa kissy sat :)

aimie amalina said...

weeeeeeeeee
syakeyy!
akak pong keterujaan yg melampoooo
huuu
nak lomo gak, asek dok gilo sengih sorang2 tgk gambo lomo, kamera lomo, filem nye skali
hahahahahah

fish eye mmbuat mata lagi juling nak beli
hehehehehe :p

stdy2, ngeeeeeeee :D

syakey said...

kura: suka lomo?? sila beliiiiii! haha

lya: alhamdulillah mata ni serba boleh hehe thankyou lya! (:

onie: hahah. boleyy boleyy. sebarang kerosakan tanggung sniri :P

sis mimi: okeyy. nak cakap gini. hai kak mimi! welcome to the club (in advance walaupun tak beli lagi) hehehe :P

hani said...

akak ada lomo. cap ayam sahaja. bukan diana diana la sardina okeh. haha

mohon kau adiahkn??? kekeke...

syakey said...

cap ayam ke cap hape ke belakang kira. janji lomo jugak. hihi

tak gitauu kata dah kawen. kalau tak konfem dpt hadiah camera lomo sebijik masa wedding day hr tu :P

Laila Mahfol said...

picture caption tu sangat lawak. haha XD

syafiqakarim said...

cantik
beb...aku kan mcm2 sangttttt ada
kt otak ni.semua camera nak beli

yuyueyuliana said...

shakey omo ommooo ! hehe. beli la fisheyeeeeeeeeeee ! kawan sis pun ada fisheye. sis tgk je , sis tgk je . sbb mampu tgk je . hahaha . beli la kan boleh jumpa shakey ni haa. datang uum tanak . hehe

syakey said...

laila: hehehe :D

syafiqakarim: kau tamakkk ke hape. :P

sisyuyu!!

aik. tak penah ajak pon g uum! :P nanti turun png roger la sis. boleh ambik gmba sis omeyy pakai lomooo hihi.

chemay said...

sama laaa!
teringin nak beli fisheye.
pastu teringin nak lomo.
teringin semua2
haihhhh~

wani ezryl * said...

kalau gambar yg cuci/print byk2 tu biasanya simpan kat mn? :)

Elysa Sofia said...

beli lomo kat mana??? minat sangat dengan camera comel ni..

belajar,belajar, exam,exam :pp

Ety Salbiah Abdurrasik said...

hye dear..finally,i found you..same interesting with me..photography right?woahh..nice photo you've here..i'll put u in my adore list..hehe..okay..keep in touch..i've photoblog also..so,visit me here http://etyisthanny.blogspot.com

Nurzam Faiz said...

salam kak syakeyy, nak tnye ikit, kalau uws ni memang kalau nak amik gmbr tekan butang yg kt atas tu je kan? and memang tkde bunyi eh bila snap gmbr? pastu terus rewind film mcm biasa kan?

tlong!! im noob :(

syakey said...

faiz: should be ada bunyi "klik" lepastu baru roll sampai dia tak boleh roll dah. lepastu baru ambik gamba balik.

mmg tekan button tu aje. just makesure dah roll sampai dia tak boleh roll.

any problem lg, tny okehhh ;)

Nurzam Faiz said...

agak tk yakin la, sbb bila tekan shutter tu mcm tkde pape jadi je -__- takut nnti syok sendiri je amik gmbr, tp bila pergi cuci, filem kosong je tkde gmbr pape :( mcm ne eh?

Amanina said...

amboi nma manja bnyknya..hehe

fisheye mmg cantik :)

ABU said...

ok hbis semua barang barang di bagi nma.. evry baju kurung polkadot ko, tak bagi nama? hahahahha

Liza Razak said...

saya suka gile gambar lomo ni..cantik..nanti update la selalu gambar2 lomo awak tau...suka tengok

Nurzam Faiz said...

kak syakeyy, setiap kali nak load film mmg kena tekan shutter eh bila dia stuck skjp? i mean bila film tk habis load lagi, dia akan stuck skjp and after tekan shutter baru leh sambung load film tu. and benda ni berulang bnyk kali sngt2. adakan benda ni normal?

syakey said...

load filem waktu bila??? waktu first-first pakai ke???

shutter stuck?? ke apa yg stuck? tempat nak roll filem tu ke yg stuck??

Anonymous said...

syakey cuci film cross process ke color process?

syakey said...

anon: cross process. xpro chrome kena cross precess :3