so far last week (:

Thursday, May 10, 2012


as usual, hiking bebehhh.
penang weather last week. have heard of kuih serabai?? well known kt penang. sedap. ^^
tandori kapitans with nan cheese. nyummehh. USM, pandang atas nampak pokok macam ni aje. sejuk mata tengok.
breakfast macam ni memang membuta la tengah hari. :D

alhamdulillah last week went very well. insyaAllah for the coming weeks too. 4weeks to go!

33 comments:

Anonymous said...

benda apa merah2 dlm beg tu??

syakey said...

henpongg spepatsss ;D

Anonymous said...

ooo..yg tak sparepart mn??:D

syakey said...

yg tengah dipakai untuk ambil gambaq tersebut. :D

Anonymous said...

ooo..igtkan guna kiss x4.. manela tau kan2..nk jgk tgk hset bkn sparepart tu...hset apa yer.. :)

syakey said...

amboih anon ni. keterlampauan henset spepart ponn mau tau. nak semua sama kerrrr? haha.

kiss x4 kesian di anak tirikan.

Anonymous said...

YER2..SEMUA.. :)

kura said...

yoo. menggiurkan ayam tandori with nan cheseeeeee itu :0

si ngokngek said...

kuih serabai??tak pernah pun
serabut serabai adalah..haha
usm besaqq oo,jenuh nk pusing kannn

syakey said...

kura: sedap kottttttttttt! :D

si ngokngek: hahahah. kuih tu sedap! bla makan jgn isau tak srabut serabai aihhh. hahaha

besaq ker? rasa mcm kecik aje. dia tanah tak lapang tapi mampat. ;)

Anonymous said...

.....

lisa said...

cantiknya gambar! edit atau camera setting? :)

ayam tu kan hm kan buat lisa rasa lapar :0

keli menari said...

same lee kalau nasi lemak tu memang mabok ngantoknye.haha

Ardini Izzati said...

Nampak sedap je tandoori kapitan tu. Lapoo laa pulak! --"

laskar pelangi said...

adessssss!
ni menguji tahap kesabaran bila tgk gmbr makanan tu.aduhai..nasi lemak! kenapa awak nampak sedap yg amat ni. Huuuu~

azalia hjsalleh said...

AAAAAAAA TANDORI KAPITANS WITH NAN CHEESEEEEEEEE.. sedapnyaaaaaaa =)

zazaw said...

syakirah
nanti aku datang Penang
kau kena bawa aku pergi makan kuih serabai
char keww tiaw
dan mcm2
aaaaaaaaaaa

Nurr Kasih said...

bestnya aktiviti... alhamdulillah :)

farhana said...

ermmm rse mcm nk mkn jer dlm computer makann tu hehehe

Hanie Dew said...

ko suka hiking eh.hhmm..bagus bagus.aku tak suka.tak larat nak agkat badan.hahahha..

ayam tandoori tu sedapp...feveret feveret.

cantik pix pkok tu ada mcm mcm kaler.

syafiqakarim said...

arghhh
rindu nak hikingggggg
yeay.vaselin di mana mana

syakey said...

lisa: thankyou! hee. ofkos lah edit. gmbar henset je ni ;)

keli menari: yesss tauuu takpa dalam sesaat boleh lena di buai mimpi. HAHA

ardini: itu bukan sekadar nampak sedap, mmg soodapppp ;D

laskar pelangi: heeeee. bukan tak makan pedasss ke? :P

syakey said...

lya: YESSSSSSSSSS sangat sedappp ;D

zazaw: no problemo. just roger dekat fesbuk okeyyy! ;)

nur kasih: alhamdulillah ;)

farhana: hahaha jangan gitu :P

hanie deww: well pokok kalerkaler kasik ceriaa sikit. HAHA.

hiking best kot, kluar peluh tu bagaikan satu nikmat tak terkata. XD

syafiqa karim: bibir aku problem dah skrg. xdapat mengekalkan keseksi-an nyaaa T___T

Anonymous said...

banyaknye komen.. :D

hanabunga said...

Cam sedap gila ja nasi lemak yg gambar bawah tu.ergh!!!tiba2 lapaqqqqq

Nia Ridzwan said...

ok, gambaq pokok tu cantik. ada mcm spectrum warna. huu.

kami ada baca dalam buku,
brekfes kena berat, tpi jangan berat sangat. boleh mengundang ngantok yg serius. heee. elakkan nasi. kami baca dalam Wadah Cinta Solehah kot.

YOUsoF said...

Serabai je nama kuih. Nasib baik rasanya enak. (tak pernah rasa lagi) ;D


CANTIK gambar pokok² tu! Allah Maha Besar.

syakey said...

hana: lapaqqq jugak ni T__T

nia: mmg. breakfast nasi ni amalan org mesia je ni. berat secara seimbang. (: tq nia for sharing! ;)

yg pokok tu edit pakai pixlr o'matic. :D

yousof: hahaha. nama serabaiii kan. ;)

Lynn Fauzi said...

nan cheese kat kapitan mmg terbaik! sedappp.. rindu nak pi kapitan lgi.. hehe

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

cantik gila view atas bukit. kat UPM x d pun. haha

syakey said...

anon: kesian anda tidak d layan. irg habaq dh p pm fesbuk. haihhhh

lynn: nnti dtg penang britahu lah. boley ambil gmba samasama ^^

nazrul n syaza: upm takdak?mai pakat mai penang. haha

syakey said...

anon: kesian anda tidak d layan. irg habaq dh p pm fesbuk. haihhhh

lynn: nnti dtg penang britahu lah. boley ambil gmba samasama ^^

nazrul n syaza: upm takdak?mai pakat mai penang. haha

ABU said...

ok sedap..