terbang bersama lomo

Saturday, April 07, 2012

dulu naik kapal terbang boleh la nakk ambil gamba pakai compact digital je kannn. sekarang, xkan tetibe aku nak bawak kuar camera gedabak besoo semata-mata nak ambik gamba awan (kes xmampu beli ipongggg haha). mauuu kena marah dengan pramagura hensem karang. tapi bila naik kapal terbang beso beso, pramugara hensem tak kisah plak. konpius.


ni masa fly g kota bharu. kalau aku blakon dalam filem final destination 6 ni konfem meninggal secara ngeri. mau kipas kapal terbang ni cincang2 aku. ngeriss sungguh firefly. duduk tepi tingkap ngadap benda ni. serious.


kalau naik kapal terbang, sila-sila lah naik time awal pagi atau lewat petang dalam pukul 5 mcm tu. n sila rebut-rebut duduk tepi ye. dapat tgk sunrise xpon sunset yang cantik macam ni. subhanAllah. (:

gambaq fresh from lomo uws,film lomography x-pro chrome. (:

31 comments:

JH said...

Tak dapat bayangkan suasananya macam mana. Mesti cantik. Wahh follower dia dah 1000 ;)

azalia hjsalleh said...

x suka tgk final destinationnnnnn
seram sgttttttt.. nanti jd fobia x tentu hala..
harhar

lisa said...

cantiknya :)
lisa x pernah sekali pun naik flight..hm kesian kan. wuu~ :0

ila said...

ila sensetif naik kapal terbang.

telinga pekak 2 bulan.haha
ta sanggup

Lea Isnawi said...

untunglaaaa
xpenah naik kapalterbang

huuu

Lynn Fauzi said...

subhanallah.. cantiknya.. :)

Umie Naziera said...

cantiknya sunset,subhanallah :)

onie said...

aku je tak penah naik kapai tobang,huhu....

syakey said...

JH: hehe. cantik sangat!! macam lukisan. (:

lya: agak ah lya, overrr gila cara diorg mati. tipu sgt cta tu. haha

lisa: naiklahhh. airasia slalu ada jual murah. hihihi ;)

ila: haha. something wrong la dgn awk punya tlinga tu. :P

syakey said...

lea: heeee. takpaaa, nanti ce try naik,tiket murah aje :D

lynn&&umie: kannnn. (:

onie: haha. apa lagi onie, ce try merasa naik. airasia sale sokmo haaa. :D

farhana said...

Ya Allah ngeri ni kalau kipas tu tercabut..x dpt bayangkan

zaza iman said...

wau..indahnya.. =)

si robot comel said...

subhanallah,cantiknya.

p/s:kat mana kau develop films ni?kat ipoh susah gila nak cari.sobsob

syakey said...

farhana: kannn. mintak2 dijauhkan lahhh.

zaza: ofkos lah indah. ciptaan siapa lah kan (:

si robot comel: aku develops area town dkt penang ni. sini blambak jugak la kedai yg boleh develop. murahhh ja. satu roll rm8 (:

si robot comel said...

oh lagu tu,kalau aku poskan kat kedai tu boleh dak?haha.murahnya,kat segamat ada satu je boleh develop mahal juga,sekali je aku buat kat situ.

syakey said...

uncle tu tua aje, aku rasa dia tak buat pos2 ni. sebab aku masuk lomo penang punya group dekat dalam fesbuk, then ada jugak org tanya any kedai yg boleh develop film by posting filem kta. depa kata takda.

cuma penah terbaca dari blog sapa entah. dekat KL. ada satu kdai gamba kt KL ni buat mcm tu. pos filem kt dia, dia develop. tapi aku tak ingt tang mana aku baca :| kalau aku ada terjumpa, aku roger okeyyy

Rtp Farra Arisha said...

all are beautiful! arisha klo naik plane takut untuk duduk seat tepi and i'm always sit at middle seat hiks. eh, sis pakai camera apa ya? effect dia sangat cantik. :)

hanabunga said...

Subhanallah cantiknya! :)

aiEz said...

final destination seram ngeri ke?aritu tgk yg no 5 tu macam kelakar je cara orang2 mati..hehe...

*kagum,subhanallah...cantik sangat gambar2nya...:)

BENA said...

untung la dia kan naik kereta beterbang bawak pulak lomo . errrr ! heeee :)

syakey said...

farra: thankyou! ni pakai lomo ultra wide slim. tp effect ni semua datang dari jenis filem apa yg kta pakai ;)

aiez: org dia mati mmg klakar sbb tak logik langsung kannnn. tak seram, tp ngeri. ngeri n seram lain la bro. kuikuikui

bena: heeeeeeeeeee. biasalah, kalau boleh nak terbang tanpa kapal terbang :P

Faaein Talip Roy said...

perghh.. cantiklah syakey..

ni yang buat hati den nak berlomo-lomo gak ni.. tapi.. nggak ade fulus untuk membelinya.. sob..sob..sob.. =(

syakey said...

ala, tak mahal sangat ponnn. affordable camera lomo ni. ^^

ABU said...

pramugara hensem je dia sebut hahaha.. lawa gak gambar lomo ni kan..
ni naik kapal apa ni? forker he.. goyang tak masa langgar awan? tak pernah naik lagi.. takut dowh :P

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

lawanya scenery!!!!!!!!!!!!!!!!

syakey said...

abu: ofkosss la abu. itu je yang aku pandang ponnn. HAHA :P

aku tak tahu menahu la pulak jenis2 kapal terbang ni tapi kan firefly semua kapal terbang dia kecik2 mcm ni. mmg takut. && dia terbang rendah sikit. @_@

nazrul&syaza: kannnnnnnnnnnn! (:

aimie amalina said...

lalallalala
dlm usaha mmbeli lomo
hehehe
jelesss tgk die ber lomo

heee
butul2
sgt sokong ;)

merti berebut dgn adik nak dok tepi
jihihihihi

syakey said...

hihihi,kannnn. ;)

ye?belibeli kakmimi! tak rugi pakai :)

NadyaBubble said...

Subhanallah, cantik :)

fatin ツ said...

Syakey..
sorry this question out of topic.hehe

Any suggestion for good quality compact camera?Kalau boleh below 1k.
Tengah mencari yang kecik and senang bawak travel :)

syakey said...

sorry late reply fatin. hihi. compact camera dah banyak sangat dekat pasaran, so not sure which one is the best. but somehow pick la canon, canon user friendly, n color dia lawaa. ;)