tempat cuci gambar yang murah

Wednesday, April 11, 2012

sila akui bahawasanya berpuluh-puluh taon lamanya dah tak pegi cuci gamba menjak camera digital di perkenalkan. so, kali ni pada sapa yang obses pada gambar-gambar anda, aku nak suggestkan tempat cuci gambar yang murah dan berpatutan. thx to ummu sayang (teruih panggil sayang haha) yang telah meng-offer aku tempat ni. jasamu dikenang bebeh ;)

wall photo1
so korang boleh la nak cuci gambar sebanyak yang mungkin. lepastu boleh la hias bilik korang kasik comel lote macam bilik aku ni. heeeeeee
wall
memang tak jemu la ngadap muka yang sama sebelum tdo.
IMG_7076
wall photo3
kualiti gamba jangan risau, memang superb. (: macam hari tu cuci kedai 4R harga 60sen, sini 30sen je. tapi dia offer 4R and 5R ja murah, yang lain macam standard price ah. tapi kalau korang nak, combine la 2 gamba dalam satu 4R tu so boleh la dapat banyak sikit gamba cuma nanti kena kerat sndiri ah. so apa lagi,pakat p la cuci reramai ye dekat SINI.

UPDATE 28/01/2016: SORRY GUYS, THIS ONLINE PRINTING UNFORTUNATELY DAH TAK ADA SINCE AUGUST 2015 (agak kecewa sebab printing dia memang elok dan murah)

err, just don't get confused, ni printing on9. upload, confirmed, bayar, and terus sampai depan rumah. happy cuci-ing! :D

41 comments:

fifie said...

wahhh ! good idea.. thank you ! :)

Umie Naziera said...

ouh,sng la gituww

keli menari said...

thanks!

ღKekunangpelangiღ said...

Kalau dah setebal tu di darab 3 kupang, berapa jumlah sebenarnya tu dik kirah? :p

Ihsan Arifin said...

haha lame dah tak cuci gambar.
sayang la nak kuar duit :p

syakey said...

tak ingt dah hr tu cuci brapa ringgit. :D

aainamardhiah said...

berapa lama eh, akan dpt gmbr yg dicuci tu ?

Marya Hana said...

aaa suke2, murahnya 1 keping 30sen.. !

syakey said...

ihsan: tu maksudnya bukan passion la gamba2 ni. kalau tak konfem xkisah dah duit brapa ponnn nk kena kluar ;D


aaina: submit hr ni, esok pon dah boleh sampai. habis lekeh 2 hari la ;)

laskar pelangi said...

phewit!suka jgak cuci gambar.habis berpuluh2 hinggit untuk gambar semata2..ehehe~

selamat bercuti!

wani ezryl * said...

wuaa murahnya!! thanks for sharing! :)

cik LOLA said...

weww! besxnyee.

haritu beli paper utk print pic ni rm10.00 padahal ade 20 keping je pon. hehe :)

thnks sharing

onie said...

berapa riyal dah kau habis wei? kan aku dah kata,gambar kau semua vavaoom :))

azalia hjsalleh said...

sini mmg superb murahlah..
kalau kat kl sekeping dlm 50 sen - rm1
bestnya !!
nk gk cuci tp nk tunggu amik gambar konvo bru cuci =))

si robot comel said...

aku teringin nak cuci kat situ,tp belum sempat lagi,nak collect gambo bnyk2 baru cuci

*wink* said...

waa..kirah..apsl suma gmbgq awk cntek2

aiEz said...

Smart gambar2nye..selalua aie nak cuci gambar print je..sebab keje kedai komputer kan,hehe...

Sr. Maryam Fatanah said...

awak,,boleh explain more psl website tu?? how to pay exactly???

OH JEJEM said...

Wahhhh, cantik gilerr gambar. Berkualiti ;)

a t h i r a h said...

ehem..patut la mcm rs ada org dok sebut nma..keke..

u're welcome!!!
aku beribuuuuuu gmbo tak cuci lg ni.

kopakkkk

aimie amalina said...

heeeeeeeeee
printing 0n9 pong ade ehhhh
skrg ade dh kamera
bole amik gambo banyak2
yay!
nanti nak tampal kat bilik dm die jugak
hahhahaahahhahaah

cik chopu said...

woaaa itu super banyak! haha. haritu dh cuci, puas hati and dah promote pada akak2 senior den di sini and dey all pun manyak puas hati :) ngeee thanks again

Nurr Kasih said...

bestnya..lama juga tak cuci gambar :)

kura said...

murahnya 30sen? series murah. fuh..

syakey said...

laskarplangi: puas kan dapat cuci gamba :D

wani: my pleasure (:

lola: mahal gilesss, mcm rugi aje baik cuci on9. hee

onie: heee. tq wehh! buat masa ni baru rm100++ ja aku korbankan duit aku demi kepuasan diri. hihi

lya: cepat la lyaaaaaaaa. nak tgk wall lya pulak ;)

syakey said...

robot comel: mmg, jamakkan banyak2 sikit gambo tu.

wink: heee. tq. ;)

aiez: untung laaaaaaaaaa ;D

maryam: ada apa2 yg tak faham ke? payment sama ada bank in or online payment la ;) anything, sila tanya ye. (:

oh jejem: yes,mmg sangat berkualiti tinggi ;D

ummu: hang asyik shopping kasut ngn buku, mauuuu tak kopak. hihi. takpaaaaa, kumpul banyak2 nnti hg cuci smuaa truih :D

sis mimi: heee. haaa,lekas ambil gamba banyak2 then cuci banyak2 then tampal banyak2 okeyyyyy ;)

cikchopu: eyh? hahaha. bagus ko mas. gamba dia elok kannn ;)

nurr kasih: sila sila cuci gambar awak yang cantik2 tu (:

kura: yes,seriously sangat murah bg aku. (:

Muhammad Zakirin Aziz said...

saya pun dah lama tak cuci gambaq hehehe

18 sebab jin suka rasuk manusia

msrh's said...

teringin nak cuci tapi takda banyak gambar *sad face *

hihi :P

ABU said...

oh haritu pernah kongsi kan dlm blog yg satu lagi..

aku tak try lagi la.. gabar lawa2 mcm ko tu mmg seronok la cuci.. nak jugk kalau duduk kat kg.. ni duduk kat rumah sewa alamtnya file simpan dalm lappy je la..

btw, one day nak try la.. nice..

Juliet_iRa~" said...

wahh yeke..mmg murah!

nk g terjah la..heeee

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

kenapa gambar gambar kat sini semua lawa lawa? tolong bagi penjelasan!!! ahhh ahh :) hehe anyway nice sis. im proud of you.

NadyaBubble said...

Ini oh-sem ! Berwarna-warni lah bilik ku lepas ni :p

nur azfar norhisham said...

pakai kamera apa? gambar nampak clear dan sgt menarik!

nur azfar norhisham said...

nak tahu,pakai kamera apa? gambar sangat cantik dan clear

nur azfar norhisham said...

nak tahu,pakai kamera apa? gambar sangat cantik dan clear

syakey said...

azfar: mostly semua pakai dslr canon 550D.

Farah Hanum said...

Aaa...nak tanya. Kalau gambar Instagram nak cuci. Dia jadi apa? petak eh?

Farah Hanum said...

Assalamualaikum,
Kalau gambar Instagram kan. Kalau cuci boleh ke? Sebab gambar dkat atas mcm ada gambar petak and sisi dia kosong.

Unknown said...

Salam...masih buat lg x khidmat cuci gambar ni?

Anas Hasbullah said...

Masih wujud ke printing on9 ni? Nak buka website yg tt bagi tu takleh la plak...

Anas Hasbullah said...

Salam...masih buat lg x khidmat cuci gambar ni?