pinjam 30minit korang kejap (:

Friday, April 13, 2012

very inspiring video from aiman azlan. tak rugi pon tengok. (:






jihad sampai mati. iaitu berjihad dengan nafsu sendiri sampai mati. apa point yang sempat aku take note, sama macam prof dr muhaya kata, kalau kita tak dapat mengubah orang lain, kita boleh ubah diri kita sendiri dulu. Allah clear-clear dah kata Dia tidak akan ubah keadaan seseorang tu, melainkan orang tu sendiri cuba mengubah keadaannya.

so hal nafsu ni dia macam ada dua option sama ada kalah atau menang. bila kalah, kta down dan bila menang, nafsu tu akan tunggu untuk serang time lain pula. itu la yang aiman azlan kata jihad sampai mati.

ambil la waktu tekan play jap. lagipun aiman azlan ni nampak segak/smart ah pulak dalam video ni XD

"say to your nafs, i love you but i love Allah more"

19 comments:

azalia hjsalleh said...

this is nice !!
thanks for sharing it with us syakey

syakey said...

my pleasure (:

Anisa Hang Tuah said...

thanks for sharing dear =)

nurul syuhada said...

TQ !(^_^) suke-3 :)

syakey said...

anisa: wc (:

nurul: suka apa tu, aiman azlan ke input yang dia cakapkan ;D

ABU said...

nak sgt tengok tapi disebabkan tenet sgt slow dia kuar macam ni..

This web page is not available
Google Chrome could not load the web page because www.youtube.com took too long to respond.

The website may be down or you may be experiencing issues with your Internet connection.
Here are some suggestions:
Reload this web page later.

gigih tak aku copy pest benda ni..hahaha

nak fresh.. nak tengok gambar2 entry kat bawah.. sbb gambr2 dlm blog ni lawa lawa.. :P

syakey said...

hahaha. sungguh, asal yang gigih sangat copy paste ni abu. :P

okeyy okey, tq atas pujian tu :D nanti tengok tauu bila tenet ko tu dah lajusssss ye ;)

Juliet_iRa~" said...

mmg useful..

kena ubah dri snri dl b4 ubah org lain..

msti org tu akan ptikaikan kalo dr kita pn x mcm apa y kita ckp..:)

BENA said...

tak tekan play dah nampak muka smart aiman azlan tu . heeee :)

farhana said...

nice one syakey =)

Teenager Housemaid said...

tahnks for sharing this..
nak tengok jap..:D

Umie Artoqiemie said...

yey.. aku ade subbed

Zul Fattah said...

aku skrang masih berjuang mlawan nafsu aku..

syakey said...

its not that we need to be perfect sblom menegur org. insyaAllah yg d tegur tu jd pringatan jugak utk kta. cuma kta mmg sgt sukar nk mengubah org. jika org tu kekurngan maka kta harus menambahkan apa yg ia kurang n maybe dr situ la ad prubahan tersebut :)

syakey said...

hee. untung la sapa yg dpt org mcm dia :D

syakey said...

wajib tgk tau. :)

syakey said...

berjuang dan jangan berputus asa utk trus berjuang.

Amie. said...

thanks sebab share video ni :)

Amanina said...

sangat berguna..