photowalk lomo version (georgetown penang)

Thursday, April 19, 2012

okey, if you guys have seen these photos dekat my photoblog dulu, truly sorry,keep re-posting the same photos again. jangan jemu ye. (:

i took all these photos ages ago, disember 2011. went outing with usm photography club members. its fun even though tiring and burning. so, photos taken using ultra wide slim camera with lomography x-pro chrome film. (:














next week, outing with ko-k seni fotografi slr members. yay! kena beli filem baru ahh stok dah habis.

//people keep asking me what is lomo. okey, lomo is a brand. LOMOGRAPHY is a brand and a community. this lomo thingy is actually they used film camer(kamera filem) untuk ambil gambar and go to kedai develop gambar tu using different type of film and there are a lot of types of film which is will give you slightly different effect on your photo for each film. later kalau rajin aku share pasal lomo. ok, tq. (:

25 comments:

asfira aminuddin said...

cantik! teringin nak jadi pandai amik gambar!

kura said...

lomo pun cantikkkk :0

syakey said...

asfira: trimakasih untuk langit yang biru yang Allah beri n camera yg comelss baru dpt gamba ni. hihi. tak perlu skill sgt untuk berlomo. cuma mata tu kena pandai tengok angle mana ;)

kura: lomo mmg style dan cantik (:

azalia hjsalleh said...

rasa mcm nak culik awok..
suh amik gambar kita byk2
harhar

syakey said...

boleyboleyy.
rela hati ni :P

PUAN SUE said...

terbaik.akak mmg suke.mase syakey tutup blog ari tu..sedih akak..tgok2 ada balik..happy tau!

merahitujambu said...

cantiknyaa..terima kasih share gambar2 cantik ni.XD

cik chopu said...

aduhh ni cemburu ni. bila la nak ada own camera ni ? haish

Aweyn said...

likeyy the outcomes! cantik sgt!

dats y i prefer lomo drpd digital.

classy dan outcomes nya juga sgt cantik :D

kiwi said...

cantik2nya gambar ni..kiwi suka tgk gambar cntik ^^

OH JEJEM said...

Taknak cuba ambik untuk fotografi wedding pulak ke? Byk untung tu XD

syakey said...

puansue: hee. sampai macam tu skali. :D

merah itu jambu: sama-sama. (:

cikchopu: mas, kau bizi sgt kt utp tu cerr luangkan masa ambik2 gambo. beli camera satu okeyy :D

aweyn: yes exactly!! ;)

kiwi: ^^

ohjejem: ambil gambar sekadar hobi. untung tak untung blakang kira. just nak hayati benda sekeliling and manusia sekeliling (:

Cik FaRiZaM said...

salam singgah n follow

dr
http://afasz.blogspot.com

Dhiya Fariza said...

cantik :) aaaah cantik sgt suka tgk.

Umie Artoqiemie said...

aku join kau outing.. ahhahaha..
nanti jangan lupe update blog hasil photography nye k...^_^

syakey said...

dhiya: ;)

umie: lets join mengjoin umie. ahha. itu harus ahh wehh! :P

ABU said...

sebenrnya aku pun tak tahu sgt apa tu lomo untill aku jumpa blog kau.. then aku search dan tengok2 blogger lain pun cakap pasal ni.. ala ala benda2 kiut tuk gigirls jugak la..hahaha

tag gambak kat atas.. ah malas nak komen..jeles je aku..huhuhu..:P

aimie amalina said...

huk3
nak lomo
nak lomo
mane nk cri kamera lomo
huwaaaaa....

Camy Alya said...

cantik gambar weh ^^

SyUhAdA said...

sis, nak amik gambar lomo nie ye..cntik..bleh x?

syakey said...

syuhada: nk amik nk buat apa la tu. :D xpa,boleh ja. (:

SyUhAdA said...

cth gmbr utk lomo..hehe..tq..

syakey said...

my pleasure (:

NadyaBubble said...

Cerita tau ! Jangn lupa ! Teruja :D

syakey said...

nadya! yes i will. dalam ms terdekat ni okeyy ;)