motivasi diri

Wednesday, April 25, 2012

just wanna share these with you guys. baca from left to right. (:
walaupun umur 20tahun baru nak set goals, tapi aku rasa tak ramai remaja sekarang tahu apa matlamat hidup sebenarnya. tahu nak berseronok saja. alangkah ruginya kehidupan macam tu.

Hilal Asyraf - "matang pada saya, adalah apabila seseorang itu mampu mengenali Allah SWT, mengetahui matlamat kehidupannya, dan tanggungjawab dia berada di dunia ini, seterusnya bergerak bersungguh-sungguh ke arah memenuhi tuntutan kehidupannya sebagai hamba Allah SWT, dan pentadbir muka bumi ini."

in process. (:

25 comments:

[sutera kasih] said...

matlamat kena ada, kan? :)

syakey said...

yes,supaya sentiasa ada pada track yang betul. (:

nami said...

bgus lah.
teruskan berjuang :)

Faaein Talip Roy said...

suka lah baca ni... tetiba rasa bersemangat balik..

yang penting ingat Allah s.w.t kan..

thanks syakey 4 this sharing.. =)

syakey said...

nami: insyaAllah.

faaein: alhamdulillah. my pleasure. :)

kura said...

ouhh. nmpk sgt sy tak matang sgt kerana masih samar samar dgn goal. hekhek

keli menari said...

matlamat betol.jalan yang betoldan diiringi usaha yang betol.insyaallah.diredhai Allah :)

syakey said...

kura: cari matlamat tersebut okeyy (:

kelimenari: yep,tepat sekali. (:

Ardini Izzati said...

Goal saya apa eh? Haha. Kadang-kadang kita rasa kita tahu apa matlamat kita padahal kita taktahu. Akak paham tak maksud kite? Haha.

Lynn Fauzi said...

wah.. bestnya ada kakak macam ni.. i wish i have a big sister too :)

selamat mencari matlamat diri masing-masing.. :)

syakey said...

ardini: hehe. yes, faham sangat. dulu macam tu la. :D tapi bla matlamat tak jeles, kta kurang usaha. bla matlamat dh jeles, bla kta betulbetul berazam untuk mencapai matlamat tu insyAllah ada usaha datang dengan sendirinya masa wktu tu. (:

lynn: alhamdulillah. itu yg kte cakap, even Allah ambil mak, Dia gantikan dengan kakak yang sentiasa jd pembakar smangat :')

aimie amalina said...

^________________^

brtuah nye kenal adik comei sorg ini
mcm2 sy dpt smbil berjaln dseblik gambar yg indah!


tingkayu syakey!

syakey said...

alhamdulillah.


blog kakmimi pun saya dapat macam2. thankyou kak mimi (:

Faza said...

everyone has their own goal.. so we go from there :)

Hafizin Jamil said...

matang betul//haha

syafiqakarim said...

"matang pada saya, adalah apabila seseorang itu mampu mengenali Allah SWT, mengetahui matlamat kehidupannya, dan tanggungjawab dia berada di dunia ini, seterusnya bergerak bersungguh-sungguh ke arah memenuhi tuntutan kehidupannya sebagai hamba Allah SWT, dan pentadbir muka bumi ini."


harapkan yg sama juga :')

farhana said...

alhamdulillah, nasihat yang sangat baik untuk dikongsikan =)
anyway sharing is caring hehe

syakey said...

syafiqa karim: good! ;)

farhana: yep! alhamdulillah ;)

zazaw said...

syakirah

what i like reading your blog because of this

:) thank you

syakey said...

zazawww! my pleasure and thankyou! harap ada manfaat untuk semua. (:

laskar pelangi said...

bestnyaaaa ada kakak.leh bagi kita nasihat selalu ;))

Amanina said...

matlamat hidup kena ada :)

ABU said...

motivator sangt Aishah Mohd Noor..

NadyaBubble said...

Sangat memberi motivasi kepada diri ini :)

syakey said...

laskar pelangi: alhamdulillah ;)

amanina: kena ada dan biar matlamat tu betul dengan redha Allah :)

abu: yes, itu cta cta dia ponnn. ;)

nadyaBubble: baguslah. alhamdulillah ;)